Розпалювання нетерпимості? - Польські радикали провели "антибандерівську" акцію під посольством України

Посольство України у Варшаві засудило акцію окремих націоналістичних польських організацій.

Польські націоналістичні організації ввечері в понеділок, 19 березня, провели зневажливу акцію з топтанням червоно-чорного прапора біля посольства України у Варшаві, передають Патріоти України з посиланням на українських дипломатів.

"Свідомо чи несвідомо, але своїми діями і висловлюваннями вони розпалюють нетерпимість, діють в інтересах Кремля", - заявили українські дипломати.

Посольство додало, що разом з протестами польських націоналістів до українського представництва прийшли поляки, щоб висловити солідарність з Україною і українським народом під гаслом "За гідність вашу і нашу".

Журналіст Євген Приходько опублікував фото з місця подій. Він розповів, що група поляків спалила портрети Степана Бандери та Романа Шухевича. Посол польського Сейму Роберт Вінницький поклав на землю червоно-чорний прапор і став на нього зі словами "це бандерівська ганчірка".

"Только что под украинским посольством в Варшаве закончилась манифестация националистов. Сожгли портреты Степана Бандеры и Романа Шухевича, а посол польского Сейма Robert Winnicki положил на землю красно-черный флаг и стал на него со словами "это бандеровская тряпка". Нет и не может быть вопросов к ультраправым, потому что дружба с Россией и отсутствие ума, наверное, оправдывает подобные действия. Поэтому остается только две надежды. Первое, что в Киеве не ответят тем же. Второе, что польское правительство осудит настолько радикальный способ декларирования своих взглядов под стенами украинского посольства. Всему есть предел", - написав журналіст.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...