Розслідують відмивання грошей: У США відкрили кримінальні справи проти оточення Порошенка

Джерела свідчать, що деякі фігуранти цих справ уже підписали угоду про співпрацю зі слідством і дають свідчення...

У США порушили кримінальні справи щодо ймовірних зловживань, вчинених людьми з команди президента України Петра Порошенка. Як зазначається, насамперед ідеться про виведення та відмивання грошей. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє видання Дзеркало тижня, передають Патріоти України.

"За інформацією наших джерел, у Сполучених Штатах відкрито кримінальні справи, під час яких розслідуються факти різних зловживань, вчинених людьми з команди Порошенка. Насамперед ідеться про виведення та відмивання грошей. Ті ж джерела свідчать, що деякі фігуранти цих справ уже підписали угоду про співпрацю зі слідством і дають свідчення", - сказано у статті.

Автор вважає, що "жертвоприношення Ситника (керівника НАБУ) Трампу Банкова розглядає як угоду, у результаті якої американський президент заборонить американській системі "доганяти" Порошенка й Кº".

Журналіст наголошує, що США не мають фаворита на українських виборах, однак всерйоз побоюються виникнення "третього майдану" в результаті непереконливої легітимності переможця. "Тому що дестабілізацією ситуації в Україні може знову скористатися Путін. І тоді американці будуть змушені на це реагувати - набагато жорсткіше і рішучіше, ніж це відбувається сьогодні", - йдеться у тексті.

Автор також розповів, що за інформацією його джерел, Вашингтон не збирається негайно відкликати з Києва посла США Марі Йованович через скандал зі звинуваченнями генпрокурора Юрія Луценка. "Більш того, держдеп вмовляє її залишитися в Україні хоча б до літа, хоча сімейні обставини, пов'язані з її близькими, вимагають повернення Марі Йованович на батьківщину", - сказано у статті.

"Тому Марі Йованович поки що лишається. Не треба гадати, з яким настроєм. Але бурхливі почуття охоплюють не тільки її. Як свідчать численні джерела DT.UA, держдеп не просто розгніваний, він лютує. Американська система таких витівок не пробачає. Нікому й ніколи. "Юрі — капець", — найбільш коротко й вагомо резюмував один з наших обізнаних співрозмовників", - зазначає автор.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...