Розстріл Небесної Сотні: Бутусов оприлюднив сенсаційні матеріали щодо "Беркуту" (фото)

Україна використовувала новітні криміналістичні технології, щоб ідентифікувати автомати "Беркута", з яких вбивали Небесну сотню на Майдані.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України з посиланням на "Цензор.Нет".

За його словами, раніше в Україні з радянських часів трасологічні і балістичні дослідження проводилися в експертних установах на радянських мікроскопах МСК-1. Я його теж сфотографував для порівняння. Робота на цьому мікроскопі вимагала надзвичайного таланту від експерта, оскільки порівняння здійснювалося вручну.

"10 березня 2017 року Кабмін виділив 5,8 мільйонів гривень (близько 230 тисяч доларів) на закупівлю сучасного швейцарського криміналістичного електронного мікроскопа порівняння VisionX від компанії Projectina AG. І Київський інститут судових експертиз уже в минулому році отримав цей сучасний мікроскоп", - повідомив Бутусов.

Цей мікроскоп здійснює порівняння автоматично. Всі функції регулювання - автоматичні. Всі отримані параметри визначаються автоматично. Порівняння із базою даних здійснюється також автоматично. Це дозволяє усунути суб'єктивний людський фактор.

Крім того, мікроскоп здійснює 3D сканування і створює об'ємну комп'ютерну модель для реконструкції будь-якого боєприпасу, який досліджується. Це дозволяє представити початковий вигляд об'єкта та умови його застосування.

Застосування мікроскопа VisionX дозволило експерту КНДІСЕ Ігорю Самойленку провести дослідження і порівняння характеристик зброї і боєприпасів, що застосовувались на Майдані.

"Правоохоронні органи виявили 23 автомати Калашникова АКМ, 1 снайперську гвинтівку Драгунова СВД, 1 помпову рушницю Іж-12, які після застосування на Майдані втопили в водоймі. Номери зброї - номера штурмової роти "Беркута". Тепер треба порівняти характеристики патронів цієї зброї з кулями , які витягли на Майдані з тіл убитих і поранених. Завдяки технології VisionX достовірно ідентифікованої зброї "Беркута", - наголосив він.

Адвокати "Беркута" тепер вимагають ще однієї експертизи - уже в Харківському інституті судових експертиз. Там також держава придбала і встановила сучасний мікроскоп. Таким чином, вдалося викрити фейки російської пропаганди, яка звинувачує у свавіллі "Беркута" на Майдані активістів.


Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...