Розвінчати імперські міфи: "Українцям вдалося зберегти близько 50 найменувань традиційних музичних інструментів. У росіян їх менше, та й ті запозичили у нас. Наприклад, балалайка", - Віктор Гуцал

Більшість народних музичних інструментів росіяни запозичили у нас. Зараз намагаються привласнити собі й українські народні пісні.

Віктор Гуцал

Так вважає художній керівник Національного академічного оркестру народних інструментів України Віктор Гуцал, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Українцям вдалося зберегти близько 50 найменувань традиційних музичних інструментів. У росіян їх менше, та й ті вони запозичили у нас. Наприклад, балалайка. Вперше її знайшов на Полтавщині основоположник оркестру російських народних інструментів Андреєв. Трикутний музичний інструмент назвав "балалайкою". Зробив її основою оркестру російських народних інструментів", - каже він.

"Наше росіяни і досі намагаються привласнити собі. Якось Кубанський народний хор виконував пісню "Взяв би я бандуру". Назвали її "руською народною", - додав Віктор Гуцал.

За словами художнього керівника НАОМІ, у Росії діють 56 оркестрів народних інструментів. В Україні їх 2. "Майже кожен суб'єкт Російської Федерації має оркестр російських народних інструментів. В Україні цим займаються лише 2 колективи", - сказав він.

"Росіяни люблять українську народну музику. Коли наш оркестр виступав там років 10 тому, люди плакали. Сприймали б нашу музику і зараз, та вже не мають можливості її слухати", - додав Віктор Гуцал.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...