"РПЦ вже багато десятиліть несе загрозу єдності православ'я", - Євстратій Зоря прокоментував критику РПЦ щодо майбутньої автокефалії УПЦ

Аргументи Російської православної церкви про нібито неправомірне рішення Константинополя про призначення представників у Києві для майбутньої автокефалії для Української православної церкви не витримують жодної критики.

Євстратій ЗоряПро це на своїй сторінці у Facebook написав прес-секретар УПЦ Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря), передають Патріоти України.

Він пояснив, чому РЦП з різкою критикою зреагувала на останній крок Вселенського патріарха Варфоломія. "Судячи з тону загроз, Московська патріархія зараз не здатна до адекватної реакції на виниклі проблеми, чим заганяє себе в глухий кут самоізоляції і схизми", – написав Зоря.

Він наголосив, що посилання на канони, які забороняють єпископам однієї Церкви втручатися в справи іншої – це звинувачення на адресу самої РПЦ, оскільки вона багато разів втручалася у справи Києва.

За словами прес-секретаря УПЦ КП, так само Російська церква діяла і в низці інших випадків. Саме так було присвоєно владу над Митрополіями в Криму і Бессарабії, а також над Церквою у Грузії.

"Загрозу єдності православ'я вже багато десятиліть несуть гегемонічні прагнення Московського патріархату, який намагається перетворитися на "православний Ватикан" – всесвітній центр тяжіння для всіх Православних Церков. Рішення і дії Вселенського патріарха покликані якраз зупинити цю загрозу і повернути православ'ю справжню єдність, яку керівництво РПЦ підриває", – резюмував архієпископ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...