Рубль - всьо? - У РФ заявили про фінансову катастрофу через нові санкції США

Уже в п'ятницю, 2 лютого, США можуть ввести санкції на придбання міжнародними інвесторами російського держборгу. В такому випадку рубль може впасти.

Про це пише "Газета.ру", посилаючись на експертів-економістів, передають Патріоти України.
Одним з найбільших ризиків для Росії вони називають обмеження на вкладення нерезидентів в російські папери. Найжорсткіший з обговорюваних варіантів - цілковита заборона купівлі іноземцями російських паперів.

"Номінальний обсяг облігацій федеральної позики, що належать нерезидентам, на 1 грудня 2017 року, за даними ЦБ, склав 2,183 трлн рублів - це 32,1% від загального обсягу ОФЗ (близько 7 трлн рублів). Якщо уявити, що нерезиденти одномоментно виведуть ці вкладення, то це може привести до зростання курсу долара на 5 рублів", - пояснила головний економіст "Альфа-банку" Наталія Орлова.

Розуміючи всі ризики ситуації, що склалася, Центробанк Росії заявив, що вивчає стресові сценарії в зв'язку з заявами міжнародних партнерів про можливості подальшого посилення санкцій.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...