"Рубль неизбежно рухнет": Озвучено "вбивчий" прогноз для економіки Росії

​Зростання курсу долара в Росії буде відбуватися у всіх варіантах розвитку подій.

В першу чергу спостерігається різке обмеження запозичень для РФ на зовнішніх ринках, що може призвести до значного падіння рубля. Але ще більша загроза - втеча капіталів і самої валюти як такої, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Бажання обмежити оборот долара в Росії також стимулює падіння російської валюти. І тому більшість аналітиків схиляється до того, що рубль обвалиться до кінця року. А ось наскільки - думки різняться.
Степан Демура днями заявив, що рубль обвалиться до 100-120 за долар безпосередньо в кінці року. Причина - санкції і системне обвалення банків. Демура вважає, що політика стримування курсу долара Центробанком РФ божевільна в поточній ситуації, а друк грошей - це взагалі катастрофа. Потрібно терміново йти на примирення з Заходом і шукати варіанти порятунку на його думку.
Інші аналітики, зокрема Журавський, схильні до цифри в 80-90. Все ж у Центробанку і уряду РФ залишаються резерви, хоч вони і стрімко прогорають. Однак, так чи інакше, до кінця року прискориться падіння економіки РФ, що призведе до ще більшого відриву рубля з урахуванням обмеження обороту долара.
На поточному тижні розклад такий: фінальні податкові платежі на початку тижня пройшли без особливих втрат для більшості учасників банківського ринку: сукупні залишки рублевої ліквідності до ранку вівторка залишилися вищими комфортного рівня в 2 трлн руб. (хоча заборгованість окремих кредитних організацій по кредитах ЦБ, забезпеченим неринковими активами і поручительствами, зберігається поблизу річних максимумів), а індикативна міжбанківська ставка MosPrime o/n опустилася у вівторок нижче ключової ставки ЦБ. В результаті відразу після закінчення податкового періоду Банк Росії збільшив ліміт абсорбування на тижневому депозитному аукціоні, запропонувавши у вівторок 1,95 трлн руб. (+270 млрд руб. в порівнянні з попереднім тижнем). Банки в повній мірі скористалися лімітом, запропонованим ЦБ, і були готові розмістити на депозитах у регулятора до 2,23 трлн руб.
Однак гостра нестача валюти в банках відчувається, аж до того, що в окремих регіонах виплати за доларовими депозитами обмежили. Немає і достатньої кількості валюти в РФ і в обмінниках в ряді регіонів. І хоча поки голод ще недостатньо високий, в зв'язку з тим, що за два місяці друкарський верстат вкинув близько 2 трлн. рублів, проблема буде зростати.

В цілому рубль уже не встоїть і курс долара в РФ почне рости вже з початку листопада.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...