Рубль у піке: Росії напророкували рекордний обвал нацвалюти

У Росії національна валюта в кращому випадку подешевшає до кінця року до відмітки 80 рублів за долар.

"Де ми зловимо рубль за решту 3,5 місяці? Добре, якщо в районі 80. Тільки висока нафта і рятує від катастрофічного сценарію а-ля 2014 рік", - йдеться в повідомленні Telegram-каналу "СерпомПо", передають Патріоти України.

За словами автора, з початку року рубль вже впав на 18%, навіть із урахуванням його відскоку після підвищення ключової ставки Центробанком Росії.

"Падіння рубля на 1/5 повністю позбавляє сенсу будь-які операції carry trade (зайняти в валюті дешево, вкласти в іншій валюті дорого). Валютні ризики зжирають із потрохами всі процентні доходи спекулянтів. Це означає що і іноземці, котрі залишилися, втечуть. Справа часу", - пише "СерпомПо".

Зокрема, в червні розпродаж ОФЗ іноземцями склав 141 млрд рублів, в липні - 25 млрд рублів, а в серпні - знову 135 млрд рублів. Одночасно з цим ЦБР РФ підняв свій прогноз відтоку капіталу з 15 млрд доларів (прогноз грудня 2017 року) до 28 млрд доларів.

"Це між іншим означає, що найсильніші, як комусь здається, санкції проти Росії - заборона на покупку нашого нового держборгу - це просто "пшик", нісенітниця. Заборона на те, чого і так немає. Не прийдуть до нас іноземці при падаючому рублі навіть і без цієї заборони. А рубль буде падати поки вони всі не підуть", - резюмував автор.

Нагадаємо, рубль почав падати відразу після анонсу нових американських санкцій відносно Росії у зв'язку з отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері. Зокрема 13 серпня російська валюта досягла психологічного максимуму - 68,34 рубля за долар і 77,81 рубля за євро. Так фінансові ринки ще не падали з квітня 2016 року.

При цьому вже за три місяці США можуть ввести другий пакет "пекельних санкцій", які вдарять по Росії і рублю ще сильніше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...