Руйнівниця міфів: В.о. міністра розповіла про кактуси біля комп'ютера

Уляна Супрун закликала українців критично аналізувати інформацію

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун розвіяла черговий міф. На це раз Супрун засмутила всіх власників кактуса біля комп‘ютера. Про це вона розповіла на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Пригадайте звичайний стаціонарний комп‘ютер - великий монітор, блок, який гуде та купа різних вимикачів та кнопок. Незмінний атрибут мало не біля кожного такого пристрою - кілька горщиків з кактусами, що розставлені навколо", - пише Уляна.

Глава МОЗу дізналася, що українці думають наступне: начебто кактуси - рослини, які краще зростають, поглинаючи радіоактивне випромінювання.

"Ніби саме радіоактивне випромінювання в надмірній кількості надходить від монітора комп‘ютера та наносить велику шкоду здоров‘ю. А кактуси здатні його поглинати та якимось чином нівелювати цей шкідливий вплив. Як саме - науці не відомо", - сказала вона.

Супрун стверджує, що не існує жодного наукового дослідження, яке б підтверджувало чи спростовувало цей міф. Науковці навіть не визнають це гіпотезою та достатньою підставою для проведення будь-якого дослідження.

За її словами, достеменно історію появи цього міфу ніхто не знає. Але він живе дотепер, хоча першоджерело знайти практично неможливо.

Уляна закликала українців критично аналізувати інформацію, використовувати логіку, шукати першоджерела і не вірити в інформаційні вкиди.

"Щоб вберегтися від брехні варто пам‘ятати кілька її рис, які часто можна навіть помітити неозброєним оком. Одна з них - це відсутність перевірених фактів та наявної конкретики. Ви їх не знайдете у неправдивій інформації, адже тут будуть відсутні деталі, конкретні прізвища, місця чи дати. Відповідно, інформацію не можна перевірити ніяким чином.
Дивні скріншоти, відсутність джерела інформації, закриті коментарі чи представлення думки лише однієї сторони - також можуть бути ознаками роботи фейк-мейкерів", - вважає глава МОЗу.

Супрун закликає всіх бути свідомими.

"Історія з кактусом - досить невинний приклад. Але схоже перекручування інформації, яка стає популярною, може бути використане для більш небезпечних для здоров’я та життя маніпуляцій. Є лише один шлях не допустити це - критичне мислення", - підсумувала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...