Рука Кремля: Супрун звинуватила державу-агресора в поширенні на території України брехні про щеплення

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун закликала пам'ятати, що за повідомленнями в соціальних мережах про шкоду вакцинації стоїть Росія.

Уляна Супрун

Поширення дезінформації про вакцинацію російськими тролями – ще один яскравий приклад гібридної війни Росії, заявила 25 серпня у Facebook в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, передають Патріоти України.

American Journal of Public Health наприкінці серпня опублікувало дослідження, в якому йдеться, що російські тролі і боти свідомо поширюють дезінформацію про вакцини з метою розколоти американське суспільство. "Днями американські вчені опублікували дослідження, яке стало ще одним яскравим прикладом гібридної війни Росії та її наслідків для всього світу... Це були твіти з нісенітницями про вакцинацію, як те, що вони викликають аутизм чи вбивають людей. Також були дописи й нібито на підтримку щеплень. У такий спосіб російські тролі розпалювали дискусії щодо вакцин, які могли заплутати мільйони людей та вплинути на їхнє рішення відмовитися від вакцинації. Подивіться на ці страшні цифри – лише за шість місяців 2018 року в Європі на кір захворіла 41 тисяча людей, 37 людей померли. Одна з причин поширення хвороби – відмова від щеплень, викликана брудними дезінформаційними кампаніями. В Україні російські боти, тролі та проросійські політики вже роками поширюють брехню про щеплення й займаються підривом вакцинації населення. Як наслідок – маємо недовіру до вакцин та спалахи хвороб", – написала Супрун.За її словами, завжди потрібно перевіряти джерела інформації. "Особливо пильними потрібно бути усім, хто працює в медіа. Відтепер, коли будете бачити антивакцинаторські дезінформаційні спалахи, знайте, хто за цим стоїть. Цей приклад показує, що Росія не лише зброєю підриває фундамент цивілізації в світі. Вона також підриває довіру до доказової медицини. Вакцинація – це беззаперечний і безальтернативний засіб забезпечення безпеки людства", – додала глава МОЗ.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...