Румунія відмовляється від автоматів Калашникова. Що взамін?

Станом на сьогодні в румунській армії використовуються автомати Калашникова місцевого виробництва, що виготовляється з різними модифікаціями у країні з 1963 року та постачається на експорт під іменуванням AIM.

На заміну автомати Калашникова у війську Румунії будуть використовувати Beretta ARX-160. Про це повідомив міністр економіки Румунії Ніколає Беделеу, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Виробництво нових автоматів за ліцензією розпочнеться на заводі у місті Плотень. Окрім внутрішнього ринку вони також можуть постачатися на експорт.

"Ця зброя вже була випробувана збройними силами Румунії. Ми провели переговори з нашими італійськими колегами і уклали відповідний договір", – зазначив Беделеу.

Він наголосив, що армія Румунії повинна відмовитися від старої зброї – автоматів Калашникова – задля відповідності стандартам НАТО.

Beretta ARX 160 у бійця італійської армії

Beretta ARX-160 — італійський автомат, створений в рамках програми Soldato Futuro (з італійської – "Солдат майбутнього"), що є елементом перспективного комплексу оснащення піхотинця, в який окрім гвинтівки також входять електронно-оптичний приціл і новий 40-мм підствольний гранатомет GLX 160. Прицільний комплекс має денний, нічний і звичайний оптичний канали, лазерний далекомір і балістичний комп’ютер для гранатомета. В якій комплектації надходитимуть автомат до армії Румунії не повідомляється.

Окрім Італії автомат використовується у ряді інших країн, зокрема як зброя підрозділів спеціального призначення.

Станом на сьогодні в румунській армії використовуються автомати Калашникова місцевого виробництва, що виготовляється з різними модифікаціями у країні з 1963 року та постачається на експорт під іменуванням AIM. Основною відмінністю від базового автомату є наявність ручки на цівку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...