"Рускій мір" без прикрас: Українка розповіла, як потрапила в полон за допомогу ЗСУ

Жінка кілька разів передавала вибухівку українським диверсійним групам в Донецьк, поки її не здала її начальниця...
Ольга Політова

Співробітниця лікарні селища Очеретине Донецької області Ольга Політова два роки провела в полоні терористів "ДНР" і була звільнена в грудні 2017 року, передають Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Як розповіла 64-річна жінка, в 2015 році вона почала їздити з Донецька на роботу в Очеретине. В амбулаторії в селищі вона познайомилася з українськими військовими, і після розмов з ними з'ясувалося, що їм потрібні відомості по Донецьку. "Після того, як я почала збирати інформацію, мене попросили передавати вибухівку і детонатори для ДРГ в сам Донецьк. І я погодилася. Ні трохи не було страшно. Нехай підривають, нехай прибирають всю нечисть і гидота в моєму рідному місті. Молоді хлопці гинуть, українських бійців обстрілюють з усього, чого тільки можна. В мою країну зайшла Росія, чеченці... з окупантами треба боротися всіма способами! А мене як пенсіонерку хто буде перевіряти на блокпосту, лазити в моїх продуктах? Цей розрахунок довгий час і працював", — розповіла Політова.

За словами жінки, терористам її здала головний лікар Тетяна Рябуха, яка вважала, що "у всіх бідах винна українська армія" і була свідком її зустрічей з бійцями ЗСУ. "Ми з нею не раз разом їздили в Очеретине. Всякий раз я була в жаху від її розмов: "укропи по нам стріляють, вбивають нас, руйнують місто". На її думку, "ополченці" нічого цього не робили... Чому вона не працювала в Донецьку, а їздила на українську територію? А де б вона там знайшла таку роботу — сама собі виписувала зарплату і стовідсоткову премію... Після свого звільнення я домоглася, щоб по ній завели кримінальні справи за фактом сепаратизму", — зазначила вона.

Політову захопили в полон в листопаді 2015 року, коли вона перевозила майже 3 кг вибухівки та 12 детонаторів в коробці з-під медикаментів, які лежали на задньому сидінні і були прикриті постільною білизною та подушками. Жінку катували випускники університету, в якому працювала її дочка.

"Я їхала на своїй машині з цивільним чоловіком і приятелькою. Їм треба було в пенсійний фонд. В Верхньоторецькому на трасі Донецьк-Горлівка на місці заправки зробили митний пункт. Ось там і провели ретельний огляд машини. А вище митниці стояв джип – чекав мене. Я відразу звернула на нього увагу. Таке не може бути збігом... Я особливо й не ховала нічого. Відразу сказала, що взяла передачу в аптеці "Рибка" в Димитрові, мовляв попросили передати її в Донецьк. Говорила, що була впевнена — всередині медикаменти. На цьому весь час наполягала... Якщо б вони і це дізналися, вирахували б ДРГ, а мене одразу ж розстріляли б... Я стверджувала, що мені передали чужу передачу, і я не вникала, що там всередині, тому що довіряла людям, які попросили про послугу. Говорила, що до мене повинні були приїхати і все забрати. Сама я не знала, кому коробка призначалася", — розповіла жінка.

"Молоді люди років 27-28 роздягали мене до трусів, кидали на металевий стіл, обкладали мішками з мокрим піском і крутили динамо-машину, пробиваючи моє тіло струмом. Робили це до тих пір, поки я не втрачала свідомість. Зате на другий день після цього благородно привезли мене в медпункт МГБ, де зробили кардіограму, запросили лікарів... З тих пір я не відчуваю два пальця на правій руці. За ним, таке відчуття, постійно повзають мурашки", — згадала вона.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...