"Руський мір" дістався Львова?

Як повідомляє місцевий житель, магазин «Дари Макоши», що знаходиться в самому центрі Львова на вул. Староєврейській, 26 принципово не обслуговує своїх клієнтів державною мовою.

Про це повідомляє Ярослав Попович у спільноті “Українці розмовляють українською” у Facebook, передають Патріоти України.

“Одним із продавців (сама стверджує, що є і власником) там працює Марія з м. Маріуполь Донецької області, яка ігнорує та зневажає українську мову. Розповідає, що вона з «рускаязичнава рєгіона», вчилася в російській школі і, взагалі, вважає себе «савєтскім чєлавєкам». Зі всіма відвідувачами спілкується лише російською, а на прохання обслуговувати українською, просто починає хамити і розказувати, що «ана імєєт права обслуживать на рускам». Належно оформленої Книги відгуків у магазині немає, тому відповідний запис зробити не вдалося.

“Мені цікаво, чому такі україноненависники переселились до Львова, а не захотіли переїхали у сусідню дружню їм країну? Може їм хочеться тут будувати “русскій мір”? – йдеться у повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...