"Русскоє православіє" - це знущання над Христом!, - письменниця

Першим про "естетику" російської православної церкви написав Шевченко, закінчивши своє спостереження відомою фразою: "самое подлое противуречие".

Про це на своїй сторінці у Facebook пише українська письменниця Роксана Харчук, передають Патріоти України.

"Про попів. Не знаю, чи помічали ви, що ряси "самих канонічєскіх" на світі попів пошиті зі штор. Напевно, це уважається таким собі православним шиком.

Першим про "естетику" російської православної церкви написав Шевченко, зауваживши, що в її архиєрейській службі є щось тибетське чи японське, явно натякаючи вже тоді на згадані мною штори в золотистих тонах чи митри, розцяцьковані "цацками-пецками" а-ля Swarovski, а при цій ляльковій комедії читається Євангеліє. Своє спостереження Шевченко закінчив відомою фразою: "самое подлое противуречие".

Нарешті поет написав вірш "Світе ясний, світе тихий", який пасує до історії з так званим "Десятинним монастирем":

Світе ясний! Світе тихий!

Світе вольний, несповитий!

За що ж тебе, світе-брате,

В своїй добрій, теплій хаті

Оковано, омурано

(Премудрого одурено).

Багряницями закрито

І розп’ятієм добито?

"Русскоє православіє" – це знущання над Христом, ясним, тихим світом.

Куди депутати хочуть переносити гіпсокартонні кострукції споруди, яка є начебто церквою, а разом із ними й попів у шторах? Якесь божевілля, справді.

Он рунвірівці щонеділі моляться біля шашличниці, то й попи у шторах теж так можуть."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...