"Русский бунт - бессмысленный и беспощадный": Психолог про те, що насправді криється під 86% підтримки кремлівського вождя

Якщо офіційні статистичні дані говорять про підтримку глави Росії на рівні більше 80%, то навпаки це свідчить про наявність в суспільстві протестних настроїв.

Про це в ефірі ObozTV заявив психолог, експерт з питань невербальної комунікації Валентин Кім, передають Патріоти України.

"Як відомо, російський народ багато може витерпіти і кожен раз він доводить, що його терпіння багатогранне і безмежне. Можливо, ми недооцінюємо ті процеси, які зараз відбуваються в російському суспільстві", - зазначив він.

За його словами, "малювання" такого захмарного рівня підтримки доводить, що думка частини суспільства просто не врахована в догоду позитивній статистиці. "У нас дуже мало джерел. Можна сказати, що коли ми стаємо свідками підтримки чинного президента за 80-90%, то це говорить про те, що багато процесів проходять десь в глибині. На поверхні все дуже чітко, правильно, а в глибині йде якесь бурління. Але яке, це може показати тільки історія", - підкреслив експерт.

При цьому він додав, що для господаря Кремля дуже неприємними є економічні питання. "Путін досить стабільний і надійний. Можна з певною часткою ймовірності передбачити його поведінку на тій чи іншій конференції. Але так склалося, що як тільки йому доводиться відповідати на питання про економіку, він починає плавати. Для нього характерні певні невербальні витоки. Він починає м'ятися, змінювати точку опори, починає мимрити", - вважає психолог.

Також Кім роз'яснив і політичний світогляд Путіна. "Тільки питання стосується геополітичних моментів, він виступає дуже жорстко, дуже чітко, по суті. Це людина, яка виросла, психологічно оформилась в застійну епоху, коли Радянський Союз оточували країни обмеженого суверенітету. І ця картина сприйняття світу сформувалася у Путіна, його команди і дозволяє йому оцінювати навколишні політичні події саме з точки зору, що країни найближчого зарубіжжя повинні володіти обмеженим політичним суверенітетом", - резюмував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...