"Рига" - "Варяг" - "Ляонін": Колишній український авіаносець прибув у Гонконг для демонстрації сили (фото)

Авіаносець "Ляонін" здійснив свій перший похід за межі материкового Китаю і прибув до Гонконгу, де візьме участь у заходах на честь 20-річчя передачі Британією Гонконгу Китайській Народній Республіці.

Авіаносець "Ляонін", колишній "Варяг" / REUTERS

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, передають Патріоти України.

У самому Гонконзі, де в останні роки серйозно загострилася політична ситуація, прибуття авіаносця, який супроводжують ще три військові кораблі, розглядають як демонстрацію сили з боку Пекіна, стурбованого протестними настроями у колишній британській колонії.

Днями в Гонконзі побував президент КНР Сі Цзіньпін, який в черговий раз заявив про неприйнятність будь-яких дій, спрямованих на відокремлення Гонконгу.

Китайська Народна визвольна армія перебувала в Гонконзі з самого моменту переходу під юрисдикцію КНР в 1997 році, однак її присутність у місті не відчувалася. Військовослужбовці вкрай рідко з'являлися на вулицях у формі.

300-метровий авіаносець залучив також і великий інтерес з боку місцевих жителів, які можуть відвідувати його з екскурсіями протягом п'яти днів.

"Ляонін" - це модернізований авіаносець, побудований в Радянському Союзі наприкінці 80-х років.

Спочатку він називався "Ригою", потім, з розпадом СРСР, корабель відійшов Україні під назвою "Варяг", а в 1995 році був проданий КНР за 25 млн доларів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...