Саакашвілі "наїхав" на Гриценка (відео)

Екс-міністр оборони, кандидат у президенти Анатолій Гриценко нібито за часів Революції гідності відмовився сформувати Самооборону Майдану, за що колеги з фракції Батьківщина оголосили йому бойкот.

Про це, зокрема, йшлося в ефірі програми "Джокери. Шлях в президенти" з Міхеілом Саакашвілі на телеканалі ZIK, передають Патріоти України.

Як ішлося у програмі, під час Революції гідності Анатолію Гриценку, який на той час був народним депутатом України, як авторитетному й чесному військовому колеги з фракції "Батьківщина" запропонували сформувати "Самооборону", яка була б підконтрольна цій політичній силі, а не "Свободі". Проте цю пропозицію Анатолій Гриценко проігнорував і навіть почав критикувати опозицію за її дії.

"Джокери" процитували допис зі сторінки колишнього міністра оборони в соціальній мережі Facebook за 13 січня 2014 року: "Повернувся із нічного Майдану ; Половина наметів за межами барикад, що на Хрещатику, пустують вже кілька тижнів поспіль. Я їх давно пропонував згорнути, але Рада Майдану ніяк не ухвалить рішення. Помітно, що люди стомилися."

Колеги із фракції оголосили йому бойкот, у підсумку Гриценко вийшов із "Батьківщини".

Ведучий програми "Джокери", третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі поділився спогадами: "У грудні 2013 року я був присутній на Майдані. Я знаю точно, що тоді Гриценку пропонували очолити "Самооборону" Майдану, і тоді він від цього відмовився. Так, дійсно, було дуже небезпечно піти проти режиму Януковича, який був здатний на будь-які брудні і небезпечні дії, і ми це пізніше побачили. Але в цей вирішальний час української історії уникнути цієї відповідальності, відмовитися від неї і зникати на багато днів - це було неправильно. Коли буде вирішуватися доля країни, треба буде про це пам`ятати".

Зазначимо, цей випуск програми прокоментував у себе на сторінці в Facebook екс-заступник голови СБУ Віктор Трепак, який був "глибоко і неприємно" вражений цим випуском.

Трепак, зокрема, написав: "Не вірю, що М.Саакашвілі, який виступає як автор цієї передачі, з його досвідом і розумінням політичних процесів в Україні не розумів того, якої спрямованості передачу він робить (чи під нього роблять)".

Варто зауважити, що після першого випуску циклу передач "Джокери" про Юлію Тимошенко Міхеїл Саакашвілі заявив, що не хоче, щоб його сприймали як співавтора нового проекту. За його словами, "той відеоряд і закадровий текст, який вийшов в підсумковій версії, абсолютно не відповідають ні первісній ідеї циклу передач", ні його думці про кандидата.

"Це скоріше схоже на одностороннє і незбалансоване висвітлення кандидата у президенти, ніж на об'єктивний аналіз його плюсів і мінусів", - написав тоді Саакашвілі.

Коментуючи випуск "Джокерів" про Гриценка, екс-заступник голови СБУ Трепак зазначає, що "чергова передача М.Саакашвілі вже про Гриценка змушує сумніватися як у щирості попереднього "покаяння" її автора, так і у нерозумінні того, у чому, власне, він бере участь.

"Якщо перша передача ще сприймалася, як певне непорозуміння, то наразі вже вимальовується системність підходу і спрямованості. Не хочеться вірити у якийсь "договорняк" М.Саакашвілі з Банковою, але усе виглядає саме так", - написав Трепак.

Зазначимо, 5 грудня телеканал ZIK повідомив про повернення на екрани проекту "Джокери. Шлях в президенти", прем'єра якого відбулася в кінці березня. Ведучою проекту була Севгіль Мусаєва.

"Я знаю, які риси потрібні президентові, щоб створити гідні умови для життя своїх громадян. І я непогано знаю українських політиків вже багато років. Тож разом із журналістами телеканалу ZIK я вирішив освіжити пам`ять українців, щоб вибір, який вони зроблять у 2019-му, був абсолютно свідомим", - говорить ведучий проекту "Джокери. Шлях у президенти" Міхеіл Саакашвілі.

"Продовження проекту ми задумали разом із Севгіль Мусаєвою - ведучою першого сезону, та вона поїхала на тривале навчання у США. Почалися пошуки яскравого ведучого чи ведучої, людини, яка приверне увагу до проекту і насправді хотітиме дослідити шлях кожного з рейтингових кандидатів. Міхеіл Саакашвілі - президент, який витягнув свою країну з дна і добре знає залаштунки української політики. І він, звісно ж, не звичайний ведучий. Його коментарі у нашому проекті - це його бачення і відчуття ситуації та персоналії, він не та людина, яка говоритиме об`єктивний журналістський текст. Що вдалося у цьому симбіозі? Нашій команді дуже цікаві відгуки глядачів", - додає керівниця департаменту програм власного виробництва телеканалу ZIK Ольга Мовчан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...