Саакашвілі звинувачують у причетності до вбивства (фото)

Прокуратура Грузії заявила, що розкрила учасників підготовки вбивства грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Міхеїл Саакашвілі

Повідомляється, що до нього причетний колишній президент Грузії Михайло Саакашвілі, передають Патріоти України.
У заяві відомства сказано, що за фактом перевищення посадових повноважень і підготовки вбивства затримано колишнього голову першої служби другого управління головного управління Тбілісі Департаменту конституційної безпеки (ДКБ) Г. М. Двом іншим фігурантам справи - колишньому заступнику глави другого головного управління Л. К. та главі другої служби управління Р. Ш. - пред'явлені звинувачення.
В ході обшуку будинку одного з обвинувачених силові структури знайшли записуючий пристрій. Експертиза встановила, що два записи, датовані 4 і 5 лютого 2017 року, стосувалися підготовки вбивства Патаркацишвілі. "У розмові Г. Д. підтверджує, що питання підготовки вбивства санкціоноване тодішнім президентом Грузії Михайлом Саакашвілі, так як Бадрі Патаркацишвілі був їхнім політичним опонентом і лютим ворогом влади", - випливає з першого запису, на думку прокуратури.

На другому записі співробітники ДКБ обговорювали способи ліквідації бізнесмена, в тому числі отруєння речовиною, яке б викликало ефект природної смерті. За твердженням прокуратури, ці питання узгоджувалися з колишнім главою департаменту МВС Грузії Датою Ахалаєю.
Бадрі Патаркацишвілі помер 12 лютого 2008 року на своїй віллі недалеко від Лондона. За версією лікарів, це сталося через серцевий напад. Після смерті поліція Великобританія почала розслідування причин смерті бізнесмена.

Джерело: Знай.UA
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...