"Сам себе бив, катував, різав, гвалтував і вішав": Експерти описали картину "самогубства" "російського Маска"

Експерти, опитані російською "Новой газетой", вважають, що після отримання таких травм шиї, які виявили у загиблого російського бізнесмена Валерія Пшеничного, він не зміг би встати і піти вішатися.

бізнесмен Валерій ПшеничнийРезультати судмедекспертизи не підтверджують, що смерть російського бізнесмена Валерія Пшеничного в слідчому ізоляторі Санкт-Петербурга була самогубством. Про це пише російська "Новая газета", передають Патріоти України.

Видання описало картину, яка мала статися, якби все було так, як стверджують представники Федеральної служби виконання покарань (ФСВП). "Пшеничний дві години залишався в камері сам. За цей час він сам собі дав у зуби, сам себе катував двома електропроводами, бив палицею, різав собі гострими металевими пластинами руки, шию, обличчя і спину. Діючи лівою і правою. Сам себе він зґвалтував, додавши сторонньої сперми, трохи придушився шнурком від своєї ж куртки і, нарешті, остаточно на ньому повісився. Потім встав, очистив електропровіддя від своєї ДНК і "насипав" туди чужу", – пише "Новая газета".

Згідно з відеозаписом, опублікованим ізолятором, усе вищеперелічене Пшеничний виконав "у цілковитій самоті". Експерти, опитані виданням, уважають, що після отримання таких травм шиї, які виявили на тілі загиблого, "людина вже не могла б встати і піти вішатися".

Раніше "Новая газета" писала про численні травми на тілі Пшеничного, сліди електроопіків від кип'ятильника у роті, переломи хребта, а також про те, що заарештованого перед смертю було зґвалтовано.

Начальник управління ФСВП Санкт-Петербурга та області Ігор Потапенко стверджує, що всіх травм Пшеничний завдав собі сам, а інформації про зґвалтування не підтверджує повторна посмертна експертиза. Начальник ФСВП підтвердив, що двох сусідів Пшеничного одночасно вивели на заходи за їхніми кримінальними справами. Приблизно дві години бізнесмен перебував сам у камері. Водночас відімкнулися камери відеоспостереження в коридорі. "Навіть після первинного огляду нам стало зрозуміло, що це сталося через коротке замикання, коли Пшеничний висмикнув дріт із кип'ятильника і пробував так звести рахунки з життям", – заявив Потапенко.

Він визнав, що у співробітників СІЗО й заарештованих брали проби сперми, також мають допитати тюремників на поліграфі. "Це свідчить лише про те, наскільки ретельно ведуть розслідування, наскільки ми на нього не впливаємо", – сказав генерал.

Пшеничного колеги називали "російським Ілоном Маском" за винаходи в галузі суднобудування та судноремонту. Зокрема його компанія "НовИТ ПРО" розробляла тривимірну комп'ютерну модель підводного човна "Варшавянка" для післяпродажного обслуговування.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...