Сам викликав копів, але ті "не розгубилися": На Дніпропетровщині поліція відібрала права у водія за потрапляння у 5-метрову вибоїну (відео)

Чоловік тепер судитиметься не лише з дорожниками, а й правоохоронцями.

На Дніпропетровщині поліція покарала водія, який потрапив у величезну вибоїну. Автовласник сам викликав копів, бо хотів зафіксувати випадок пошкодження своєї машини внаслідок неякісного дорожного покриття, йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Лікар з родиною їхав на дачу трасою Дніпро-Київ, і ввечері у дощ побачив вирву лише останньої миті. Через потрапляння в неї автовласник отримав розірване колесо та втрату керованості машиною. Дивом минулося без ДТП – машина їхала у правій смузі та з невеликою швидкістю, це зрештою і врятувало. Водій переконує, що жодного дорожнього знаку про небезпеку не було.

Олександр Толубаєв – заступник головного лікаря з надання екстреної допомоги обласної лікарні імені Мечникова. Він добре знає, що таке травматизм у ДТП, тому переживати почав не лише за свою машину, а тих, кому потрапляння в цю вибоїну загрожуватиме значно гіршими наслідками. "Наслідком такої події може бути важка черепно-мозкова травма, травма грудної клітини, черевної порожнини", - каже медик. Натомість від копів він отримав протокол, а його водійське посвідчення поліція забрала – правоохоронці заявили, що водій не вибрав безпечну швидкість і не врахував дорожні обставини, чим і спричинив цю пригоду.

У поліції пояснюють, що до водія не було б претензій, якби ґрунт раптом провалився перед машиною, в інакшому разі він мав вчасно зреагувати на перешкоду. "Суд буде вирішувати, чи дійсно ця яма була єдиною причиною і прямою причиною того, що сталося, або сам водій міг або зупинитись, або знизити швидкість та не потрапити у вказану ДТП", - пояснила речник ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Адвокат Юлія Олексієнко вважає, що це є перекладанням відповідальності на постраждалих, а вся правоохоронна система України змушує водіїв відмовлятися від претензій, відтак і шансів отримати відшкодування збитків. "Поліцейський каже: якщо ви будете фіксувати цей випадок, на вас буде складено протокол про порушення. І причина, за якою трапляються ДТП, не усувається, і ніхто за це не несе відповідальності", - наголошує юрист. У службі автомобільних доріг традиційно винуватять погоду, нестачу коштів та незадовільне обслуговування доріг у минулі роки. "Не побалувала нас зима погодними умовами. Ось тільки початок квітня – ми починаємо ямковий ремонт доріг загального користування", - пояснив заступник начальника служби автомобільних доріг Дніпропетровської області Іван Лебединський.

Вибоїна досі на трасі, так само перед нею немає знаку про небезпеку – поліція лише зафіксувала наявність ями та її розміри: довжина 5 метрів, ширина 70 сантиметрів і глибина більше 10 сантиметрів. Лікар у суді добиватиметься скасування протоколу, повернення водійського посвідчення та покарання винних. І найбільше вимагає засипати небезпечну вибоїну.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...