Саміт Трамп - Путін: Подробиці (фото, відео)

Зустріч Дональда Трампа і Володимира Путіна пройде сьогодні, 16 липня, в столиці Фінляндії місті Гельсінки. Саміт двох президентів почнеться о 13:20 за місцевим часом.

Журналісти усього світу уважно стежать за всіма перипетіями саміту, передають Патріоти України.

Пропонуємо всі подробиці зустрічі, онлайн-трансляцію, фото і відео.

Про що будуть говорити

Як повідомили у Вашингтоні, мова в ході зустрічі буде йти про відносини США і Росії, в тому числі і про питання національної безпеки. Також президенти обговорюватимуть питання України, Сирії, контроль над озброєнням, втручання РФ у вибори в США, і, можливо, припинення американських військових навчань в балтійському регіоні.

Як Трамп заявив, що його зустріч з російським колегою не буде довгою. За словами президента США, він повністю готовий до зустрічі з Путіним. У той же час, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков очікує, що ці переговори будуть складними.

Незважаючи на наявність питання України та порядку зустрічі Трампа і Путіна, президент України Петро Порошенко не чекає якихось сюрпризів від цього саміту. За його словами, "це буде просто зустріч і початок дискусії".

Як пройде зустріч

Як відомо, зустріч Трампа і Путіна триватиме півтори години і пройде в два етапи - спочатку президенти проведуть переговори один на один, а після цього до них приєднаються делегації США та Росії. Також, за підсумками саміту повинна бути прийнята спільна декларація, яка буде озвучена в ході прес-конференції в 16:50. Крім того, зустріч проведуть глава МЗС Росії Сергій Лавров і держсекретар Майк Помпео.

Зустріч пройде у палаці президента Фінляндії. Підступи до нього закриті, а неподалік зібралася невелика група протестуючих проти президента Росії, в числі яких є кілька українців, а також біженець з Бурятії.

На площі зібралися не тільки протестанти, а й просто перехожі та туристи, яким цікаво подивитися на кортежі президентів (адже більше нічого побачити і не вийде).

Серед учасників акції протесту проти політики Путіна є люди з плакатами із закликом звільнити Олега Сенцова.

За оцінками фінської преси, вранці у марші взяли участь близько 2,5 тисяч осіб. Після того, як вони пройшли по вулиці, учасники акції протесту залишилися на площі в очікуванні кортежів Путіна і Трампа.

Правопорядок охороняють поліцейські, військові, а також співробітники Secret Service Дональда Трампа. Крім того, над містом кружляють вертольоти - це стандартні заходи безпеки під час візиту президента США куди-небудь.

Джерело: РБК-Україна
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...