"Самогубство для Кремля": Боєць ООС розповів про ситуацію на Донбасі

Українській армії на Донбасі діяти стало значно легше, проте говорити про просування сил ООС вперед ще зарано.

Керівництво українських силових відомств заявляє про готовність до активізації дій на Донбасі. В окупаційних адміністраціях та в Кремлі це сприймають як можливість розв'язати Москві руки. Про це розповів командир взводу 10-ї ОГШБР Гліб Бабич, передають Патріоти України.

"І те саме, що відбувалося і раніше - розширення фронту, зміцнення позицій, забезпечення майбутніх просувань - тепер увійшло в систему", - відповів Бабич.

Коментуючи слова заступника міністра внутрішніх справ України Вадима Трояна про те, що всі сили МВС готові зайняти свої позиції в нині окупованому Донбасі і що Держприкордонслужба готова зайняти позиції на українсько-російському кордоні, Бабич відповів, що сподівається на це.

"Для штурму має зійтись дуже багато чинників. І зараз українські військові перебувають у стані підвищенної готовності через те, що з боку російських окупаційних військ виникають "реперні точки", які створюють для Росії сприятливі ситуації для здійснення самовбивчого кроку - переходу в повномасштабний наступ. Ось зараз, на мою думку, один з таких моментів. Я схиляюся до того, що ми швидше зараз максимально готові відбити наступ, ніж збираємося молодецьким ударом що-небудь зробити", - відповів Бабич.

Він також прокоментував заяву президента Петра Порошенка про небезпеку атаки Росії на маріупольському напрямі й підготовку до її відбиття.

"Цей напрямок завжди вважався одним з найбільш вразливих до атак. Там ми досить добре укріплені на всіх рівнях оборони, включаючи морську лінію. Так що нічого нового - "ах, ми почали готуватись до оборони Маріуполя!" - немає", - запевнив Бабич.

За словами Бабича, сьогодні в риториці Росії присутня пропагандистська теза про те, що "Україна відкрила ящик Пандори". Що, на думку Москви, розв'язує їй руки для певних дій.

"Це поведінка гопника, що звинувачує жертву, що саме вона його спровокувала піти на якісь дії", - резюмує Бабич.

Крім того, військовий наголосив, що почати звільнення Донбасу варто з окупованої Горлівки.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...