Санкції? Ні, не чули: Італія поставила обладнання для заводу в Криму

Італійська компанія Bertolaso підтвердила факт поставки обладнання для нового заводу агрофірми "Золота Балка" в анексованому Росією Криму.

Зокрема, в обхід санкцій два місяці тому "Золотій Балці" для заводу в Севастополі доставили машину для мийки, наповнення та закупорювання пляшок, передають Патріоти України з посиланням на Крим.Реалії.

"Контракт підписаний із Росією, агрофірма "Золота Балка" – Росія, але ми знали, що наш товар був призначений для установки на кримському підприємстві. Спочатку замовлення було оформлене з "Золотою Балкою" із офісом у Криму, потім адреса фірми змінилася, і на прохання клієнта остаточний контракт про продаж підписали з Росією", – заявив представник комерційного відділу компанії Bertolaso Лука Карассо.

За його словами, Bertolaso робить усе законно і не бачить нічого підозрілого. "Ми продаємо машинне обладнання різним клієнтам, а де вони його встановлюють – нас не цікавить. Ми розглядаємо Крим як сприятливий регіон для ведення бізнесу з великим потенціалом для розвитку. Якщо ви питаєте про санкції і моральний бік питання, я закінчую розмову", – зазначив Карассо.

При цьому посольство України в Італії назвало поставки обладнання в анексований Крим порушенням європейського законодавства. Дипломати вже направили запити з проханнями пояснити співпрацю з фірмою "Золота балка", проте відповідей поки немає.

До Міністерства закордонних справ Італії також направили вербальну ноту з проханням вжити заходів для запобігання порушенню італійськими компаніями режиму санкції Євросоюзу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...