"Санкції проти Росії посилюватимуться", - американський дипломат

Розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера справи втручання росіян у вибори президента США, вважає дипломат, тисне як на господаря Білого дому, так й росіян.

Майкл Макфол

Висунуті Мюллером 16-го лютого звинувачення на адресу громадян Росії, викликало відчуття занепокоєння серед російських політиків. Про це в інтерв’ю "Голосу Америки" заявив колишній посол США в Росії Майкл Макфол, передають Патріоти України.

"Цей акт звинувачення привернув увагу багатьох росіян. Публічно вони про це жартували, але в приватних розмовах, – зокрема кілька росіян, з якими я спілкувався на Мюнхенській конференції з безпеки, – говорять, що це як холодний душ. Адже якщо вас звинуватили у Сполучених Штатах, заарештувати можуть і в Лондоні, і в Парижі, і в Римі, коли ви перебуваєте там з родиною у відпустці. То ж це безпосередньо торкнеться життя тих людей, яких звинувачують. Це надсилає потужний сигнал політики стримування на майбутнє", – розповів політик.

Макфол висловив переконання, що врешті-решт будуть запроваджені нові санкції. "Це відбуватиметься повільно, неохоче, вони очевидно не хочуть їх запроваджувати. Президент Трамп особисто, як на мене, не хоче вводити нові санкції. Але після звинувачення громадян Росії, ніяк не відреагувати означало б надзвичайну слабкість. І я знаю, що в адміністрації Трампа є люди, які хочуть запровадити нові санкції", – зазначив Майкл Макфол.

На погляд Макфола, перші звинувачення проти групи росіян висунуті спеціальним прокурором Мюлерром це лише початок великої кількості звинувачень та гучних справ. Мюллер, каже Майкл Макфол, створив механізм притягнення до кримінальної відповідальності за таємну змову.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...