Санкції Заходу зупинили поширення російської агресії, - посол ЄС

Санкції -= не самоціль. Але сьогодні ми вже забули про "Новоросію".

Глава представництва ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас заявив, що санкції Євросоюзу проти РФ зупинили поширення проекту "Новоросія" на велику територію України, - передають Патріоти України з посиланням на "КоммерсантЪ".

"Санкції не є самоціллю. У нас - в ЄС - був вибір, як відповідати на нелегальні дії Росії щодо нашого сусіда. Звучали різні голоси - як на користь того, щоб надати Україні військову допомогу, так і на користь того, щоб не робити нічого. Було вирішено відповісти дипломатичним шляхом. Адже мета санкцій - вплинути на дії країни. І в цьому сенсі я переконаний, що санкції зіграли превентивну роль", - заявив Ушацкас.

"Згадайте: ще три роки тому ми чули не тільки з вуст "незалежних" експертів, а й від серйозних політичних діячів слово "Новоросія". Цей проект повинен був охопити мало не значну частину території України. Але сьогодні ми про нього не чуємо, і я думаю, що це в тому числі і результат дії західних санкцій", - підкреслив глава представництва ЄС в Росії.

Нагадаємо, що Рада ЄС в 14 вересня продовжила санкції у відношенні 149 фізичних та 38 юридичних осіб, причетних до порушення територіальної цілісності і суверенітету України. Попереднє продовження відбулося 13 березня 2017 року до 15 вересня 2017 року. Воно стосувалося 150 чоловік і 37 організацій. Цей "чорний список" був доповнений 4 серпня в якості реакції ЄС на поставки до Криму турбін компанії Siemens трьома фізичними і трьома юридичними особами РФ, довівши загальну кількість до 153 чоловік і 40 організацій до моменту останнього продовження 14 вересня.

Крім них, в зв'язку з українською ситуацією, діють також економічні санкції, що зачіпають окремі сектори економіки Росії і обмежувальні заходи, введені у відповідь на "незаконну анексію Криму і Севастополя" і діючі на їх територіях.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...