"Санкции не помеха": Глава "Газпрому" анонсував початок роботи "Північного потоку-2"

Будівництво "Північного потоку-2" відбувається за затвердженими планами, заявив Міллер.

Олексій Міллер

Глава російського "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що постачання газу по газопроводу "Північний потік – 2" розпочнеться 1 січня 2020 року, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Міллер зазначив в ефірі програми на телеканалі "Россия 1", що "план початку постачання газу – 1 січня 2020 року", водночас "Північний потік – 2" будують за затвердженими планами. Так глава "Газпрому" відповів на запитання, що буде із проектом "Північний потік – 2" "з урахуванням тиску на учасників проекту з боку США".

Глава "Роснефти" Ігор Сєчин заявив, що готовий до роботи за будь-якого сценарію розвитку відносин зі США. Він додав: "Управління ризиками – наша робота".

"Північний потік – 2" – другий газопровід, який має з'єднати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря. Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу становитиме 55 млрд м³ газу на рік. Вартість проекту – €9,5 млрд, його навпіл фінансують російський "Газпром" і п'ять європейських компаній. У "Газпромі" прогнозують, що "Північний потік – 2" введуть в експлуатацію до кінця 2019 року.

Німеччина, Фінляндія і Швеція дозволили прокладати трубопровід через свою територію, Данія – ні. Оператор проекту запропонував прокласти трубопровід в обхід Данії.

Уряди України, Польщі, Угорщини, Молдови, Румунії, Чехії, Словаччини, Латвії, Литви та Естонії вважають "Північний потік – 2" загрозою для енергетичної безпеки Європи.

12 листопада міністр закордонних справ Павло Клімкін та американська делегація на чолі з міністром енергетики США Ріком Перрі домовилися, що країни будуть спільними зусиллями протидіяти реалізації проекту "Північний потік – 2".

Після інциденту із захопленням російськими силовиками українських військових кораблів у Чорному морі в Держдепартаменті зазначили, що США будуть говорити з Євросоюзом про можливе закриття "Північного потоку – 2".

11 грудня стало відомо, що у Конгресі США ухвалили резолюцію проти "Північного потоку – 2". 12 грудня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій розкритикував будівництво газопроводу.

Станом на 23 грудня прокладено приблизно 370 км газопроводу "Північний потік – 2". Почалося встановлення труб газопроводу в економічній зоні Швеції на Балтійському морі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...