"САП перетворюється в ГПУ-2, а Холодницький давно став "любим другом" для корумпованих політиків", - Шабунін

Українці можуть не побачити ані реальних вироків, ані корупціонерів за гратами, ані повернення вкрадених грошей...

Про це у своєму блозі пише Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура поступово перетворюється в ГПУ-2, а її керівник Назар Холодницький уже давно став "любим другом" для корумпованих політиків. Частина прокурорів створеного після Революції гідності органу замість розслідувань та відстоювання справ у судах просто підігрує їхнім фігурантам.

Ми зібрали разом справи, у яких деякі прокурори САП та їхній керівник особисто вже злили чи продовжують зливати перспективні розслідування щодо топ-корупції.

Серед "злитих" справ, наприклад, так звана справа "рюкзаків Авакова", яку прокурор САП Василь Кричун закрив щодо сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, а заступник Холодницького Володимир Кривенко уклав "нікчемну" угоду з другорядним фігурантом справи. Реальних вироків у справі ніхто не отримав.

У переліку також справа квартирного хабара в.о. міністру охорони здоров'я Уляні Супрун, у якій Холодницький особисто попереджав фігуранта справи про хід слідства та давав інструкції, як відповідати під час допитів. Справа до суду так і не дійшла.

Інший заступник Холодницького Максим Грищук закрив справу генерала Ткачука, який записав свої елітні будинки та авто на тещу-пенсіонерку. Згодом САП через суд змусили поновити розслідування.

Загалом таких "злитих" справ зібралося 13. Своїми рішеннями та діями прокурори звели до нуля шанси на реальні вироки та конфіскації для їхніх фігурантів. Частину із цих справ прокурори ще можуть "реанімувати" та належно відстояти у судах. Проте справу "рюкзаків Авакова", наприклад, вони "поховали" вже остаточно.

Який вихід?

Перш за все, Юрій Луценко має підписати підозру Назару Холодницькому. Зафіксованих на "акваріумних плівках" фактів більш ніж достатньо, аби генпрокурор перестав покривати свого підлеглого керівника САП та нарешті підписав йому підозру за результатами розслідування, яка, за даними ЗМІ, готова ще від літа 2018.

Другий крок – перезапуск Спеціалізованої антикорупційної прокуратури через звільнення керівництва, а також недоброчесних прокурорів. Для цього Верховна Рада має підготувати та ухвалити закон для перезапуску САП.

Інакше ми не побачимо ані реальних вироків, ані корупціонерів за гратами, ані повернення вкрадених у нас грошей."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...