Саркофаг з “сюрпризом”: Археологи виявили дивовижну знахідку в Олександрії (фото)

Під час розкопок на території сучасної Олександрії з-під фундаменту старого будинку були вилучені величезний 30-тонний саркофаг із чорного граніту і незвичайна біла алебастрова голова статуї.

Можливо, голова статуї зображувала поховану людину, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Обстеження саркофагу показало, що він виготовлений з чорного граніту: його висота становить 185 см, довжина – 265 см, ширина – 165 см. Айман Ешмаві, керівник відділу єгипетської давнини, сказав, що гробниця була знайдена на глибині 5 метрів.

Він також зазначив, що між кришкою і тілом саркофагу є шар розчину, що вказує на його герметичність. На даний момент це найбільший саркофаг, коли-небудь знайдений в Олександрії, і фахівці відносять його до епохи правління династії Птолемеїв.

Витяганням знахідок займалися не археологи, а сили безпеки і служби місцевої влади. Тут процвітає чорна археологія та місцеві жителі часто розривають фундаменти у пошуках давнини.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...