Саша-"стоматолог" за $3000 хотів влаштувати безлади на Банковій, - СБУ

Як розповіли на брифінгу співробітники спецслужб, акції під АП фінансував Олександр Янукович, а організовував утікач Юрій Кот.

Син екс-президента-утікача Віктора Януковича намагався за три тисячі доларів організувати акцію на Банковій. Про це на брифінгу щодо протидії спробам РФ дестабілізувати обстановку в Україні заявив заступник глави СБУ Віктор Кононенко, передають Патріоти України.

СБУ стверджує, що за вказівкою Олександра Януковича організувати акцію в середині вересня мав колишній лідер молодіжного крила Партії регіонів Сергій Хижняк. На це безпосередньому організаторові було перераховано передоплату тридцять тисяч гривень.

Також 14 вересня СБУ попередило провокаційну акцію під посольством РФ, організацією якої займався Юрій Кот - він ховається на території Росії. В рамках цієї акції планувалося під гаслами "захисту російськомовних громадян" спровокувати зіткнення учасників акції з Нацполіцією.

Після 11 обшуків встановлено причетність до організації цієї акції нового російського проекту "Парус" - партія російських українців, яка не зареєстрована в Україні. Ця ж організація причетна до проведення в Києві 24 серпня акції "День залежності". Підтверджено фінансування цих акцій організації Котом з території РФ, зазначив Кононенко.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...