Саудівська Аравія хоче завантажити ДК "Антонов" роботою на багато років наперед

Виробництво транспортних літаків спільного із Королівством Саудівська Аравія проекту Ан-132D буде розпочато в Україні.

Про це розказав на Паризькому авіашоу LE BOURGET 2017 президент ДП “Антонов” Олександр Коцюба, передають Патріоти України.

Він пояснив, що на потужностях ДП “Антонов” буде виготовлена перша партія з 20 літаків, після чого почнеться поступова навчання партнерів з Саудівської Аравії. Терміни початку поставок літаків поки не називаються.

Багатоцільовий транспортний літак Ан-132D розробляється ДП “Антоновим” спільно з компаніями із Саудівської Аравії King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) та Taqnia Aeronautics Company. Цей літак через відмові від кооперації з РФ отримав ряд комплектуючих від західних компаній: двигуни Pratt & Whitney Canada PW150A, гвинти Dowty Propellers, підсистеми Honeywell, Liebherr та Crouzet.

Директор KACST Халед Абдулла аль-Хусейн підтвердив, що планується створити дві лінії для збирання цих літаків в рамках програми співробітництва з ДП “Антонов”. Виробництво Ан-132D в Саудівській Аравії планується розгорнути в районі Ер-Ріяда. Воно може запрацювати в 2020-2022 роках. За словами аль-Хусейна в найближчи 10-15 років в кооперації вони планують випустити до 300 цих літаків. Вартість нового транспортного літака Ан-132D кладає близько 30 млн доларів США. Темпи виробництва будуть залежати від кількості замовлень.

В плані локалізації виробництва у Саудівській Аравії аль-Хусейн розказав, що саудівська сторона хоче взяти на себе виробництво композитних частин для літака, поступово збільшуючи їх частку. За ДП “Антоновим” має залишитись виробництво металевих частин фюзеляжу. Директор KACST не виключає співробітництво з ДП “Антонов” і в інших авіаційних проектах.

Також директор ДП “Антонов” Олександр Коцюба розказав, що хоча українська сторона виступала як розробник літака в інтересах компаній з Саудівської Аравії, вона має право виготовляти та продавати літак самостійно.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...