СБУ перевірить держслужбовців, які мають родичів на окупованих територіях

Президент Петро Порошенко звернувся до голови СБУ щодо перевірки відомостей держслужбовців, зокрема з правоохоронних та слідчих органів, які мають родичів у Криму.

Про це президент Петро Порошенко заявив на прес-конференції у Києві 16 грудня, передають Патріоти України.

"У нас є велика кількість держслужбовців, у т.ч. і у правоохоронних органах, які мають родичів в Криму. ... Я звернувся до голови СБУ Василя Грицака, щоб контррозвідка зробила перевірку відомостей держслужбовців, які мають родичів у Криму, маючи в пріоритеті правоохоронні і слідчі органи", - заявив президент.

"Щойно перевірку буде завершено, ... якщо я матиму підстави, якщо це буде від мене залежати - а якщо не від мене, звернутися до будь-кого щодо притягнення до відповідальності чи звільнення - за мною не забариться", - заявив Порошенко.

Він додав, що не вказує правоохоронним органам, хто має сидіти, а кого має бути звільнено, оскільки це не є функцією президента. "Я не є вказуючим перстом, хто має сидіти, а хто має бути звільнений. Це не є конституційною функцією президента. Більше того, напряму заборонено Конституцією", - заявив президент.

"Якщо я зараз буду давати вказівки затримувати чи не затримувати Новинського (нардепа Вадима Новинського. - ред.), чи ще когось - це стосується багатьох - це буде посиленням їх позиції при майбутньому зверненні до ЄСПЛ. У нас є практика: коли влада втручається, відбувається відповідне посилення правової позиції (цих осіб - ред.)", - підсумував Порошенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...