СБУ прозвітувала про затримання російських провокаторів. Активісти ж заявляють про репресії щодо українських патріотів (фото, відео)

У Львові 12 жовтня співробітники Служби безпеки України виявили групу місцевих активістів, які за замовленням кураторів з Росії влаштовували провокації в місті.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ на сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами. Співробітниками спецслужби зафіксована причетність «лідерів» групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що учасники угруповання поширювали в соцмережах спрямовані на дестабілізацію ситуації в регіоні матеріали. Експертиза встановила наявність у них публічних закликів до повалення влади в Україні.

Під час 8 обшуків було вилучено комп'ютерну техніку та матеріали з доказами протиправної діяльності.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 110 кримінального кодексу.

Відомо, що обшуки проходили у активістів організації "Автономний опір". Про це заявила одна з активісток Ганна Іванцік. За її словами, співробітники СБУ виламали двері в квартиру. Обшуки також проводили в квартирах інших активістів - Максима Осадчука, Ірини Волошин, Антона Парамбуля і на вул. Залізничній, 20, де розташований їхній офіс.

За інформацією видання ZAXID.net, активісти організації на своїх сторінках в соцмережах закликали 14 жовтня, коли у Львові відзначатимуть 75 річницю створення УПА, вийти на альтернативний марш. Також наголошується, що в попередні роки на таких заходах виникали сутички.

Як пише на своїй сторінці у Facebook Олександра Дворецька: "Я би хотіла продовжити історію про те, кого сьогодні СБУ звинувачуть у намаганні здійснити держпереворот. Майже 2000 працівників СБУ в Криму перейшли на сторону ФСБ і сприяли окупації Криму тоді, коли ми, кримські активісти, влаштовували акції а підтримку Єдиної України.

У Львові СБУ переслідує кримчан, моїх друзів. На відео наша акція 8 березня 2014 року у місті Сімферополі під українською військовою частиною. Вже на перших 15 секундах ви можете побачити Максим Осадчук, Денис Мацола, що співають "Червону руту". Це не у Києві чи Львові носити вишиванку. Я там була. Це було страшно, бо навколо вже були російські військові і нікого з "наших". Це було дуже важливо. Можливо, ви побачите кримський супротив вперше, не з усіма вами я товаришувала у 2014 році.

Максим та Денис є і у так званому "Списку Поклонської" за участь у подіях Євромайдану. Тому, друзі, тільки якщо ми спільно скажемо, що в СБУ зовсім з'їхали з катушок, ми зможемо захистити справжніх, не шароварно-диванних патріотів України."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...