СБУ припинила розповсюдження російської пропаганди на Харківщині (відео)

Співробітники СБУ припинили розповсюдження на території України програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів з РФ.

Фото: СБУ

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

«Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що менеджмент однієї з оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував установку додаткового програмного забезпечення на SMART телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора, заборонені Національною Радою з питань телебачення і радіомовлення України через загрозу національній безпеці. Вартість такої послуги становила 1900 гривень», - йдеться в повідомленні.

Розробили програмне забезпечення вітчизняні ІТ-фахівці, які також займалися адмініструванням інтернет-ресурсів для підтримки трансляції заборонених каналів. Хостинг здійснювала одна з найбільших в Україні провайдерських компаній.

Співробітники СБУ провели ряд обшуків в магазинах торговельної мережі в Харкові і по місцях проживання фігурантів справи. Виявлена бухгалтерська та інша документація, яка доводить реалізацію нелегального програмного забезпечення. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться в Києві, заблокований.

Зараз кримінальне провадження здійснюється по ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вирішується питання про кваліфікацію дій зловмисників за іншими статтями.

Співробітники спецслужби також здійснюють перевірку можливої причетності менеджменту торговельної мережі до ухилення від сплати податків і приховування реальних фінансово-економічних та облікових процесів компанії від державних контролюючих органів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...