СБУ викрила і припинила масштабний механізм фінансування терористичної "ЛНР"

Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг і перевозили готівку кур'єрами через лінію розмежування.

Оперативники спецслужби встановили, що на окупованій частині Луганської області діє потужна фінансова організація, яка забезпечує незаконний переказ коштів клієнтів на підконтрольну українській владі територію і в зворотному напрямку, передають Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

Фінансовий центр має двадцять відділень і розгалужену мережу платіжних терміналів на тимчасово окупованій території. Зловмисники здійснювали операції через інтернет-банкінг і перевозили готівку кур'єрами через лінію розмежування.

Співробітники СБУ задокументували, що в банківських установах на підконтрольній території організатори незаконних операцій відкрили майже п'ятдесят рахунків на підконтрольних осіб, доступ до яких мали через інтернет-сервіси.

За даними Державної служби фінансового моніторингу України, загальний обсяг коштів нелегальної фінансової установи, переведений тільки через національну платіжну систему, перевищив 170 мільйонів гривень.

З отриманих за надання «послуг» грошей ділки регулярно платили податки в так званий «бюджет ЛНР».

Під час обшуків, проведених в Києві і Сєвєродонецьку, у спільників «фінансистів» правоохоронці вилучили банківські картки, за якими в банкоматах знімалася готівка для передачі клієнтам або кур'єрам. Зараз заблоковані рахунки фізичних осіб, які використовувалися для нелегальних фінансових операцій.

Керівнику фінансової установи заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до незаконної фінансової діяльності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...