СБУ викрила розкрадання понад 130 мільйонів на "Укрхімтрансаміаку"

Служба безпеки України встановила, що топ-менеджмент "Укрхімтрансаміаку", який був призначений за часів Януковича, протягом 2012-2016 років привласнив понад сто тридцять мільйонів гривень підприємства.

Про це повідомила прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

"Ці гроші мали спрямовуватись на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані.
Дії посадовців створили реальні передумови для виникнення екологічної катастрофи через утримання аміакопроводу в неналежному стані", - йдеться у повідомленні.

За словами працівників СБУ, їм вдалося попередити виникнення надзвичайних ситуацій на об'єкті критичної інфраструктури підвищеної небезпеки.

Співробітники СБ України спільно з Генеральною прокуратурою задокументували факти розкрадання коштів держпідприємства колишнім топ-менеджментом.

Під час санкціонованих судом обшуків в офісі Укрхімтрансаміаку, правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність екс-чиновників до укладання збиткових та фіктивних договорів про виконання робіт, надання послуг та постачання товарно-матеріальних цінностей.

Наразі триває досудове розслідування у низці кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...