"Сделал это вечером, когда вышла с автобуса, кричала мне: "Убийца", вот я и сорвался": З'явилися фото записки вбивці правозахисниці Нодровської

У розпорядженні журналістів опинилася записка, яку підозрюваний в убивстві Ірини Ноздровської написав уже після затримання.

Юрій Россошанський

Її передало виданню "Обозреватель" власне джерело. Записку Юрій Россошанський адресував своїй дочці Юлії, передають Патріоти України.

Наводимо повний текст: "Юлю, дочю, не переживай. Я закритий. Побачимося дуже не скоро. Бережи матусю, Юлю, Дмитрику передачі з мамою носіть. Мені не треба. Я за вас буду молитися. Буду сподіватися на 116 статтю. Цілую, люблю. Ваш татко.

Допомагай матусі!!! Цілую Марка. Він уже виросте, коли я повернуся. Я це зробив тільки для того, щоб вам спокійно було. Це в стані, коли терпіти було все нестерпно.

Приховувати я нічого не міг. Зробив це ввечері, коли вийшла з автобуса, кричала мені: "Вбивця", ось я і зірвався. Ніхто не знав, я нікому, ні тобі, ні мамі, нікому не говорив. Ще раз прости, якщо щось не так".

Судячи з усього, саме про цю записці заявив начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін під час брифінгу 10 січня.

"Ця записка була написана в присутності співробітників поліції, про те, що він визнає свою провину, про те, що він кається, про те, що він приносить вибачення перед своєю сім'єю. Ця записка була передана дружині", - повідомив Аброськін.

У записці Россошанський каже, що сподівається на ст. 116 КК України (Умисне вбивство, вчинене в стані сильного душевного хвилювання). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років. Однак підозру Юрію Россошанському пред'явлено за ч 1. ст 115 (Умисне вбивство).

Раніше в інтерв'ю Ольга Россошанская розповідала про іншу - в якій нібито її чоловік заявив, що має намір взяти провину у вбивстві Ноздровської на себе, оскільки його родина стала об'єктом цькування. Правоохоронці стверджували, що не бачили цієї записки.

63-річний Юрій Россошанський був затриманий правоохоронцями 7 січня. У село Демидів Вишгородського району родина переїхала з Києва кілька років тому після смерті матері Ольги Россошанської. У пари двоє дітей - Дмитро та Юлія.

У вересні 2015 року Дмитро Россошанський збив на смерть молодшу сестру Ірини Ноздровської - Світлану Сапатинську.

Дмитро Россошанський під час судового засідання 27 грудня

Ноздровська більше двох років добивалася справедливого вироку. 27 грудня 2017 року відбулося судове засідання в Апеляційному суді, а 29 грудня стало відомо про зникнення Ірини.

1 січня тіло було виявлено в річці Козка біля села Демидів, в якому жила і вона з рідними, і сім'я Россошанський. Ірині завдали більше десяти ножових поранень.

Вбивство юриста Ірини Ноздровської викликало колосальний резонанс не тільки серед українців, а й за кордоном.

Адвокати сім'ї Ноздровських вважають, що поліціянти затримали не того, хто насправді винен у вбивстві і звернулися до суду через недопуск до матеріалів слідства. Водночас правоохоронці стверджують, що під час проведення слідчого експерименту і допиту підозрюваного були встановлені всі деталі вбивства.

9 січня суд обрав запобіжний захід підозрюваному в убивстві Ноздровської Юрію Россошанському - арешт на 60 діб без можливості внесення застави. Россошанський погодився з підозрою.

Ірину Ноздровську поховали 9 січня.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...