На основі цих яєць, як стверджують фахівці, можна розробити нові ефективні лікарські препарати. До речі, відомо, що курячий білок сьогодні використовують для виготовлення деяких вакцин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
Однак навіть яйця звичайних курей, а не генно-модифікованих, корисні, і від них не можна відмовлятися, вважає дієтолог Шерон Натолі. За її словами, яйця сприяють виробленню мелатоніну - гормону, що регулює добові ритми. Також в цьому продукті є амінокислота триптофан, що підвищує якість сну, знижує тривожність. Вміщені в яйцях вітаміни А, групи В, тіамін, рибофлавін і селен корисні для шкіри, волосся, нігтів, знижують ризик раку. Яйця уповільнюють процеси старіння. Поєднання вітаміну D і фосфору зміцнює зуби і кісткову тканину. Курячі яйця - відмінне джерело пігментів лютеїну і зеаксантину, які покращують зір.
Дієтологи радять в день з'їдати по одному або два яйця. Наприклад, можна зробити вранці омлет або відварити яйця. Якщо вживати яйця на сніданок, тривалий час не виникатиме відчуття голоду.
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...