Секрети здоров'я: Продукти, корисні для серця і судин

Сьогодні захворювання серця і судин, а також ускладнення цих недуг забирають сотні тисяч життів тільки в нашій країні. Крім того, багато пацієнтів, які змогли пережити гостру фазу захворювання, на все життя залишаються інвалідами.

Цей факт робить серцево-судинні патології однією з найгостріших соціальних і медичних проблем України та світу, передають Патріоти України.

Кращим лікуванням серця є ефективна профілактика цієї групи захворювань і своєчасне звернення до лікаря. Здоровий спосіб життя, помірна фізична активність і, звичайно, правильне харчування з достатнім вмістом вітамінів і поживних речовин - все це зміцнить серце, дозволяючи найсильнішій м'язі в нашому тілі працювати без перебоїв довгі роки. Американські лікарі-кардіологи склали для своїх пацієнтів список продуктів, які допоможуть захистити серце. Варто прислухатися до фахівців!

Червоне вино
Не всі алкогольні напої небезпечні для серця. Розумна кількість сухого червоного вина, навпаки, знижує рівень холестерину, захищаючи стінки судин від холестеринових бляшок. Але, зрозуміло, важливо дотримуватися помірності!

Спеції

Багато сушених і свіжих трав, які кулінари додають в різні страви для додавання їм смаку і аромату, корисні для серця. Розмарин, базилік і чебрець варто додавати в помірній кількості в повсякденні страви, наприклад, в "Метелики з лосося".

Рослинні масла

Нерафіновані олії - один з кращих протекторів для судин, які страждають від ушкоджень і закупорки. Їх рекомендують додавати в їжу щодня.

Чорні боби

Завдяки фолієвій кислоті, магнію і великому вмісту клітковини чорні боби надають антиоксидантну дію на організм, підтримуючи рівень холестерину і цукру в крові в здорових межах. Крім того, речовини, що входять до складу продукту, знижують негативний вплив стресу і захищають серце від зайвих навантажень.

Червона морська риба

Омега-3 жирні кислоти і вітамін D, якими багата червона риба, є частиною профілактики серцево-судинних захворювань. Кардіологи з США радять включити ці страви з своє меню хоча б 2-3 рази на тиждень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...

Світла середа 2025: Традиції і заборони третього дня після Великодня

середа, 23 квітень 2025, 7:40

Після Великодня почалася Світла седмиця. Кожен день цього тижня має свої традиції. Цьогоріч 23 квітня східні та західні християни разом відзначають Світлу середу. Про традиції третього дня Світлої седмиці переказують Патріоти України. Далі - мовою ориг...