Секрети здоров'я: Цей овоч істотно сповільнює старіння

Один з найбільш корисних зимових продуктів, який на думку лікарів обов'язково повинен бути присутнім в раціоні в осінньо-зимовий сезон - це селера.

За силою цілющих властивостей селеру ставлять на один рівень з женьшенем, передають Патріоти України.
Вчені настійно рекомендують додавати селеру в супи і салати, - але найкраще вживати цей овоч в поєднанні з оливковою олією. Селера допомагає загальмувати старіння організму - цьому сприяє унікальний набір білків, вітамінів, кислот і мінералів, який міститься в ній і забезпечує стабільну роботу клітин.
Зокрема, селера багата вітамінами групи В, містить провітамін А, вітамін К, вітамін Е і аскорбінову кислоту. У коренеплодах і листках рослини містяться цінні амінокислоти: каротин, аспарагін, нікотинова кислота, тирозин, ефірні масла і мікроелементи.
У природі практично немає альтернатив селері, відзначають фахівці. Вживання селери активізує виведення з організму шлаків і токсинів, тим самим підтримуючи хороший стан шкіри. Крім того, селера є антиоксидантом: цей овоч бореться з вільними радикалами, які руйнують клітини і провокують розвиток онкологічних захворювань. Сік селери активно застосовується в косметології як протизапальний і антивугревий засіб.

Крім того, селера має сечогінний ефект, в результаті чого сприяє виведенню з організму зайвої води, нормалізує вагу. Завдяки поєднанню вітамінів і мінералів в своєму складі селера забезпечує стійкість клітин організму до шкідливих впливів - з цієї причини селера виявиться особливо корисною для хворих на цукровий діабет, літніх людей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...