Селяни на Миколаївщині зустріли протестом неспроможність правоохоронців забезпечити судовий розгляд справи про банду, котра нападає на фермерів (відео)

Люди обурені тим, що Феміда безсила зупинити зухвалих грабіжників, котрі катують своїх жертв.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"Було гучних таких і зухвалих біля п’яти нападів на фермерів. І близько 20 пограбувань торгових точок. Ми сьогодні створили самооборону", - розповів фермер Василь Кем. Місцевих жителів обурило, що владна система не спромоглася забезпечити проведення судового засідання у справі трьох грабіжників, замість котрих люди побачили в залі суду порожню лаву підсудних. Захисники обвинувачених пояснили, що один із підозрюваних у лікарні, а місцезнаходження двох інших їм невідоме. "Я особисто і мій колега – ми їх бачили 30 грудня, коли вручали їм повістки. Ми не знаємо, де вони знаходяться", - заявив адвокат Сергій Сторчак.

Потерпілий Володимир Карпенчук обурений і вимагає, щоб його катів примусово доставили до суду. На фермера напали прямо у його гаражі, коли чоловік ввечері повернувся на машині додому. Вочевидь, бандити чекали його за гаражем, і щойно він вийшов із машини – накинулися на нього. Фермер бачив чотирьох нападників. "Били мене близько двох годин, погрожували пістолетом, били головою об бетон. Вимагали гроші", - розповів він. Коли ж знайшли сейф з грошима та золотом, сіли у автомобіль постраждалого і втекли. Володимир ледве зміг дійти до ближчого будинку. "Сорочка подерта, вся у крові, око майже вивалювалося – там ока реально не було", - твердить сусід потерпілого Олександр Вдовиченко.

Трьох підозрюваних із частиною вкраденого затримали через кілька днів. Двоє з них, громадяни Грузії, вже прямували до Києва із авіаквитками, третім виявився місцевий житель Юрій Берія, якого селяни підозрюють в організації пограбувань. Під час слідства чоловіки були під вартою, але за кілька днів до початку процессу вийшли на волю, бо термін запобіжного заходу скінчився. "Це є особливо тяжким злочином, і за такими видами не відпускаються підозрювані. Прокурор був зобов’язаний подати своєчасно на подовження запобіжного заходу", - нарікає юрист Радіка Бєлова. У прокуратурі ж винуватять суд. "У повному складі відмовився чинити правосуддя. Одна суддя заявила самовідвід, потім інші", - твердить прокурор Веселинівського району Сергій Могила.

Потерпілий підозрює, що таке затягування невипадкове і боїться розправи. "Вони можуть з’явитися в мене тут удома в будь-який момент – і справу буде закрито. Нема тіла – нема діла", - каже єдиний свідок, котрий може упізнати підозрюваних і довести їх знайомство один із одним. Тим часом арбузинський суд, в який передали справу, вже оголосив Манучара Мекіладзе та Давіта Макацарію у розшук, а Юрію Берії надіслали повістку на нове засідання 14 лютого.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...