Сепаратисти експортували донецьке вугілля як мінімум у п'ять країн ЄС, - ЗМІ

Журналісти польського видання заявили, що компанія TD Anthracite з Польщі, яка представляє інтереси донецьких сепаратистів, за три роки збільшила свій оборот у 125 разів.

Вугілля з окупованих Росією районів Донбасу експортували як мінімум у п'ять країн Європейського союзу, серед яких Польща, Австрія та Італія. Про це йдеться у розслідуванні журналістів польського видання Dziennik, передають Патріоти України.

“Ми знаємо, що вугілля потрапляє принаймні в п'ять країн ЄС, зокрема Австрію та Італію. Це важливо, оскільки відсутність експорту товарів із так званих республік донецького регіону було аргументом для Єврокомісії, щоб не накладати ембарго на торгівлю із цими регіонами", – повідомило видання.

Польські журналісти звернулися до Єврокомісії з питанням, чи можна вважати постачання вугілля з ОРДЛО в ЄС порушенням режиму санкцій, однак не дістали відповіді на це запитання.

За даними Dziennik, австрійська компанія Carbones прямо повідомляє на своїй сторінці, що продає "український антрацит", а значить його видобувають на окупованих територіях. Carbones зі свого боку пов'язана з польською компанією TD Anthracite, яку у 2013 році заснувало четверо українців.

Видання зазначає, що TD Anthracite із 2013-го до 2015 року збільшила свої обороти у 125 разів – до 27 млн злотих ($7,5 млн). За даними "Российских железных дорог", у 2015 році ця компанія імпортувала в Польщу 6,5 тис. тонн антрациту. Також польська компанія продає антрацит у Чехію.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...