"Середній клас може собі дозволити": Родина генпрокурора відпочила на Сейшелах на €50 тисяч

Родина генерального прокурора України Юрія Луценка провела зимову відпустку на Сейшельських островах, орендувавши дві вілли з виглядом на океан комплексу Four Seasons Resort – одного з найдорожчих готелів Сейшелів (пляж Бе-Лазар Має).

Увесь відпочинок родині генпрокурора обійшовся орієнтовно у щонайменше 52 тисячі євро, повідомляють журналісти програми «Схеми», передають Патріоти України.

Сам Луценко у коментарі «Радіо Свобода» в Брюсселі назвав відпочинок «не надмірним» і таким, «що собі дозволяє середній клас».

За інформацією журналістів, родина Юрія Луценка (сам генпрокурор, його дружина – народний депутат Ірина, син Віталій і син Олександр із дружиною) орендувала на вісім ночей дві вілли готельного комплексу Four Seasons Resort на острові Має (Сейшели) з 3 січня по 11 січня 2018 року. Журналісти повідомляють, що Луценки орендували дві вілли категорії «на пагорбі з виглядом на океан».

Курорт Four Seasons Resort, Сейшели

На офіційному сайті Four Seasons йдеться про те, що вілли такої категорії мають площу 186 квадратних метрів, з басейнами, «незабутнім панорамним виглядом на бірюзові й блакитні води затоки і навколишні гори».

На офіційному сайті готелю вказано, що наразі середня вартість добової оренди однієї такої вілли – 2648 євро.

Таким чином, восьмиденна оренда однієї вілли становить 21184 євро, двох – 42368 євро. Крім цього, журналісти повідомляють, що родина сплатила готівкою 10 473 євро за додаткові послуги. Найвитратніші серед них – оренда гелікоптера (1 440 євро), витрати в магазині сувенірів (1 265 євро). Таким чином, сукупно витрати на відпочинок усієї родини чиновника орієнтовно станвлять більш ніж 52 тисячі євро.

В інтерв’ю газеті «Сегодня» Юрій Луценко розповів, що негрошові подарунки від сина Олександра, які задекларував генпрокурор і його дружина, народний депутат Ірина Луценко (по 170 000 гривень, або 10 тисяч євро), були поїздкою на відпочинок. Однак подарованих Ірині та Юрію Луценкам 10 тисяч євро не вистачило б на оренду вілли (21184 євро).

Таку невідповідність вартості подарунка і витрат на оренду Юрій Луценко у коментарі журналістам «Радіо Свобода» пояснив так: «Усі кошти, які ми заплатили, будуть вказані в наступній декларації. Я вказав у декларації подарунок сина, який займається бізнесом, який надав нам кошти для оплати відпочинку. Решта коштів, що ми витратили там на інші потреби, також будуть вказані в нашій декларації у березні-квітні».

Генеральний прокурор також зазначив, що наявні у його родини кошти «дозволяють такі речі», а сам відпочинок «не мав жодної надмірності, він вкладається в те, що собі дозволяє середній клас».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...