"Серйозний виклик не тільки для Порошенка, але й для Тимошенко", - політолог про Зеленського

Вихід актора Володимира Зеленського на друге місце в рейтингу потенційних кандидатів у президенти спричинить атаки з боку інших фаворитів – президента Петра Порошенка та глави "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Володимир Фесенко

Керівник студії "Квартал 95", актор Володимир Зеленський став серйозним викликом для інших потенційних кандидатів у президенти, заявив глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, передають Патріоти України з посиланням на "РБК-Україна".

"Уже кілька місяців поспіль у Зеленського спостерігається позитивна динаміка, і він вийшов на друге місце. Це потягне за собою атаки проти нього з боку інших фаворитів. Бо він став серйозним викликом не тільки для [президента України Петра] Порошенка, але й потенційно для Юлії Тимошенко, якщо говорити про другий тур. Думаю, Юлія Володимирівна більше хотіла б бачити у другому турі Петра Олексійовича чи [представника "Опозиційної платформи – За життя", нардепа] Юрія Бойка", – уважає експерт.

Ближче до виборів відрив Зеленського від Порошенка може змінитися, зазначив він. "Ще більше ніж три місяці кампанії. Рейтинги коливаються. Наприкінці січня і на початку лютого буде об'єктивніша картина, оскільки спрацює фактор платіжок за опалення", – припустив Фесенко.

Музиканта Святослава Вакарчука, так само, як і Зеленського, виборці вважають новим обличчям, але рейтинг Вакарчука просів через те, що немає розуміння, чи буде він брати участь у виборах, додав політолог. "Феномен Зеленського і Вакарчука цікавий тим, що за них збираються голосувати люди, які не довіряють усім політикам, а не лише владі, – зазначив він. – Коливання Вакарчука призвело до того, що значна частина його потенційних прихильників уже вирішила, що він не піде на вибори. І, думаю, одна з причин підвищення рейтингу Зеленського якраз пов'язана з тим, що частина колишніх прихильників Вакарчука перейшла на його бік".

За останніми даними Київського міжнародного інституту соціології, у трійці лідерів рейтингу потенційних кандидатів у президенти України – Тимошенко, Зеленський і Порошенко, водночас відрив Зеленського від Порошенка становить 3%.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...