Серце Гії розривали нещастя рідної Грузії та спорідненої України: У місті Горі попрощалися з офіцером, котрий добровольцем воював на Донбасі

Віце-полковник МВС, який воював проти російського агресора за Грузію і Україну помер трьома днями раніше від важкого онкологічного захворювання. До останнього подиху народний герой України боровся з недугою також самовіддано, як раніше з загарбниками.

20 листопада в Горійськом районі Грузії був похований віце-полковник МВС, народний герой України, доброволець АТО і учасник російсько-грузинської війни 2008 року Гія Церцвадзе. Йому було 49 років, передають Патріоти України.

Боєць, що пройшов найгарячіші точки не одного військового конфлікту помер від важкої хвороби. В останні роки він жив в Україні і воював за її свободу і територіальну цілісність. Спершу - в "Грузинському легіоні", а пізніше став інструктором сил спеціальних операцій СБУ.
Широкій громадськості в Грузії і в Україні ім'я Гії Церцвадзе стало відомо після того, як 15 січня 2017 року доброволець був затриманий в Київському аеропорту за запитом Інтерполу, оформленого російською стороною. Москва розраховувала отримати Цервадзе до себе і влаштувати показове судилище.Але громадські активісти, включаючи бойових побратимів героя стали за нього стіною і не допустили несправедливості. Гію звільнили, а незабаром запросили на службу в СБУ.У померлого бійця залишилися дружина і троє неповнолітніх дітей. Телеканал "Руставі-2" пообіцяв купити будинок сім'ї героя, а також призначити щомісячну стипендію його дітям.
Українці і грузини сумують про непоправну втрату.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...