Сезон шашликів починається: Експерти розповіли, які дрова треба брати

Для впевненості в сухості дров візьміть поліно в руку, якщо воно здається легким, значить, воно точно сухе і при горінні не димітиме.

Щоб вибрати правильні дрова для шашлику в супермаркеті, необхідно розбиратися у зовнішньому вигляді полін і знати, яким видам м’яса “підходить” дерево, - йдеться в матеріалі "Фактів ICTV", передають Патріоти України.

Ідеальне поєднання м’ясо-дрова

М’ясо птиці: вишня, слива, яблуня, виноградна лоза.

Свинина, баранина: вишня, береза, липа.

Телятина і риба: береза, липа, груша, слива, черешня, персик, абрикос та інші фруктові дерева.

Як відрізнити дрова

Щоб вам не підсунули, скажімо, сосну замість груші, пройдемося по основних породах дерев. Так як для шашлику не варто використовувати дрова із хвойних дерев, розглянемо вибір плодових (фруктових) і листяних дров.

Фруктові дрова

Яблуня на свіжому зрізі має яскраво-помаранчевий колір. Колір інтенсивніший у серцевині стовбура, а до краю деревина стає світлішою:

Дрова з груші мають відтінок від кремового до світло-коричневого:

У сливи прикоренева частина на свіжому спилі дає ядро абсолютно малинового відтінку. При сушінні воно коричневіє, але помітний малиновий відтінок місцями зберігається:

У стовбурі абрикоса кільця чергуються кольорами то темний, то світлий беж:

Зріз стовбура черемхи має відтінок від світло-коричневого до чорного, із вибагливим малюнком поблизу сучків, а в рівних частинах стовбура утворює майже геометрично правильні концентричні кола на торцевому зрізі.

Листяні дрова

Відрізнити березу від інших дерев ви зможете без проблем, якщо вона з корою:

Вибираючи дубові дрова, згадайте про дубові меблі або дубовий паркет, тоді ви точно не помилитеся:

Фахівці вважають, що найкращі дрова для отримання хорошого і довгого жару від вугілля – це товста суха виноградна лоза.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...