Сезон шашликів починається: Експерти розповіли, які дрова треба брати

Для впевненості в сухості дров візьміть поліно в руку, якщо воно здається легким, значить, воно точно сухе і при горінні не димітиме.

Щоб вибрати правильні дрова для шашлику в супермаркеті, необхідно розбиратися у зовнішньому вигляді полін і знати, яким видам м’яса “підходить” дерево, - йдеться в матеріалі "Фактів ICTV", передають Патріоти України.

Ідеальне поєднання м’ясо-дрова

М’ясо птиці: вишня, слива, яблуня, виноградна лоза.

Свинина, баранина: вишня, береза, липа.

Телятина і риба: береза, липа, груша, слива, черешня, персик, абрикос та інші фруктові дерева.

Як відрізнити дрова

Щоб вам не підсунули, скажімо, сосну замість груші, пройдемося по основних породах дерев. Так як для шашлику не варто використовувати дрова із хвойних дерев, розглянемо вибір плодових (фруктових) і листяних дров.

Фруктові дрова

Яблуня на свіжому зрізі має яскраво-помаранчевий колір. Колір інтенсивніший у серцевині стовбура, а до краю деревина стає світлішою:

Дрова з груші мають відтінок від кремового до світло-коричневого:

У сливи прикоренева частина на свіжому спилі дає ядро абсолютно малинового відтінку. При сушінні воно коричневіє, але помітний малиновий відтінок місцями зберігається:

У стовбурі абрикоса кільця чергуються кольорами то темний, то світлий беж:

Зріз стовбура черемхи має відтінок від світло-коричневого до чорного, із вибагливим малюнком поблизу сучків, а в рівних частинах стовбура утворює майже геометрично правильні концентричні кола на торцевому зрізі.

Листяні дрова

Відрізнити березу від інших дерев ви зможете без проблем, якщо вона з корою:

Вибираючи дубові дрова, згадайте про дубові меблі або дубовий паркет, тоді ви точно не помилитеся:

Фахівці вважають, що найкращі дрова для отримання хорошого і довгого жару від вугілля – це товста суха виноградна лоза.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...