"Шара" скінчилась: Віднині студенти не зможуть видавати чужі курсові та дипломні за власні

Міністерство освіти і науки України підписало Меморандум з компанією Plagiat.pl, який дозволить українським вузам протягом 5 років безкоштовно використовувати сучасну систему для виявлення плагіату, зокрема, в роботах, виконаних на різних мовах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну, передають Патріоти України.

"Для Міносвіти важливо створити умови для доступу вузів до сучасного інструменту і відповідних баз даних, які допоможуть в боротьбі з академічною недобросовісністю (плагіатом). У Меморандумі не надається монопольного права або якихось преференцій компанії Plagiat.pl, але ми отримуємо додатковий інструмент перевірки академічних текстів", - пояснила міністр освіти Лілія Гриневич.

Передбачається, що використання цього інструменту навчальними закладами є добровільним і формалізується у вигляді окремої угоди між вузом та компанією Plagiat.pl. Університети зможуть підписати угоду протягом трьох місяців з дати підписання Меморандуму.

Працівники вузів зможуть пройти одноденний безкоштовний тренінг для ознайомлення з роботою бази. Університетам пропонують різні моделі використання продукту, включаючи таку, що не надає Plagiat.pl ніякого доступу до власної бази (репозитарій). У разі отримання доступу до репозитарії компанія гарантує недопущення копіювання та використання його змісту в комерційних цілях.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...