"Шаройка підставили з метою дискредитації Білорусі у відносинах з ЄС і розкручування конфлікту між Білоруссю та Україною", - Тимчук

На думку нардепа, підробка, найбільш ймовірно, виготовлена ФСБ або агентурою ФСБ в КДБ РБ для проведення операції з провокації та арешту українського журналіста зі звинуваченнями у шпигунстві.

Павло Шаройко

Таку думку від імені аналітиків "Інформаційного спротиву" висловив народний депутат України, член Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Документ, який намагалися передати українському журналісту, є підробкою під справжній грифований документ, які знаходяться в обігу в МО Білорусі. При цьому, його форма та стиль максимально наближені до документів МО РБ.

Для надання більшої "справжності", підробка імітує не фінальний документ з підписами, виконавцями, вихідним номером, печаткою установи, а чорновий варіант, на якому відсутні вказані обов’язкові елементи для документу з грифом таємності.

Найбільш ймовірно, що автор цієї підробки не має доступу до поточних таємних документів МО РБ, однак має спеціалістів, які колись працювали в системі МО і мали доступ до грифованого діловодства.

Це свідчить про те, що цей документ виготовили або в ФСБ РФ, або агентура ФСБ РФ в КДБ РБ з метою організації операції для арешту українського журналіста зі звинуваченнями у шпигунстві, а в подальшому – дискредитації Білорусі у відносинах з ЄС та Україною і розкручуванні конфлікту між Білоруссю та Україною.

Такі операції – традиційний метод роботи російських спецслужб.

Щодо змісту документу, то в ньому, фактично, відсутні будь-які закриті дані чи відомості. В основному містяться загальні фрази на кшталт "поглибити, розширити, покращити". В цілому, документ начебто складений за підсумками навчань "Запад-2017", однак, жодним чином не містить посилань на результати навчань. В документі вказується на необхідність "вивчити результати та зробити висновки". Насправді, в будь-якій аналітичній статті, яких десятки і сотні було опубліковано в російській, білоруській, українській та світовій пресі за підсумками навчань "Запад-2017", містилося більше "таємниць", ніж у цій підробці.

"Родзинкою" документу повинні були стати начебто "таємні" дані стосовно розміщення на території Білорусі ракетної бригади ЗС РФ та батальйону РЕБ ЗС РФ – однак, про це пишеться в світовій пресі вже як мінімум півроку.

Також, начебто, "таємні" відомості стосовно підготовки інфраструктури на території Білорусі для розміщення 1 ТА (танкової армії) ЗС РФ – також "секрет Полішинеля", оскільки в рамках Регіонального угруповання військ (сил) ЗС РФ та ЗС РБ з 1999 року відпрацьовуються питання щодо проведення стратегічних операцій на Західному напрямку, в яких 1 ешелоном є ЗС РБ, а 2 ешелоном – частина війська Західного (раніше Московського) військового округу ЗС РФ. Після створення 1 танкової армії, саме це об’єднання є 2 ешелоном Регіонального угруповання військ (сил). І при проведення стратегічної наступальної (контрнаступальної) операції війська 1 ТА будуть використовувати території РБ для розгортання. Навряд чи це питання є таємною інформацією. Більш того, саме на навчаннях "Запад-2017" це питання й було головним, оскільки це було перше навчання Регіонального угруповання військ (сил) після створення 1 ТА.

Таким чином, документ, який намагалися передати українському журналісту, є підробкою, яка імітує чорновик грифованого документу з обігу МО РБ. Підробка, найбільш ймовірно, виготовлена ФСБ або агентурою ФСБ в КДБ РБ для проведення операції з провокації та арешту українського журналіста зі звинуваченнями у шпигунстві, а в подальшому – дискредитації Білорусі у відносинах з ЄС та Україною і розкручуванні конфлікту між Білоруссю та Україною. В результаті, Росія досягне своєї головної мети – утримання Білорусі в зоні свого впливу".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...