Ще не побудували, а грошики вже рахують: Скільки коштуватиме проїзд платними дорогами в Україні

У Мінінфраструктури прогнозують початок будівництва першої платної дороги в Україні у 2019-му році.

В Україні за користування платною дорогою потрібно буде сплатити не більше 0,07 євро або 2,2 грн за км. "У Європі проїзд коштує мінімум 7 євроцентів за кілометр. В Україні точно буде не дорожче", - заявив голова Укравтодору Славомир Новак, передають Патріоти України.

Першим платним автобаном стане траса Львів — Краковець. Її протяжність становитиме 84,4 км, дозволена швидкість руху —120 км/год. Матиме 4 смуги. Траса з'єднає Україну та Євросоюз. Планують побудувати автобан протягом 4-5 років. "До кінця року ми повністю завершимо перевірку всіх ділянок дороги й матимемо усю необхідну документацію. Повинні бути впевнені, що пропонуємо інвестору. На початку 2019-го підготуємо звернення до Кабміну про оголошення конкурсу на концесію", — наголосив Новак.

Інвестори повернуть вкладені кошти за рахунок збору плати за проїзд трасою, плати за доступ та експлуатацію об'єктів дорожнього сервісу, придорожньої інфраструктури, розміщення реклами, логістичних центрів, ліній зв'язку вздовж дороги. "Декілька серйозних європейських компаній вже готові інвестувати. Думаю, в українських компаній не буде таких ресурсів. Хоча в Україні є декілька багатих людей. Якщо вони будуть зацікавлені, чому ні", - додав керівник Укравтодору.

Джерело: LIGA.net
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...