Ще один "гібридний" фронт: Російський спецназ влаштував провокацію на Південних Курилах (фотофакт)

Російські спецназівці під час військових навчань встановили прапор РФ на Південних Курилах, які Японія вважає "північними територіями" і не визнає над ними юрисдикції Москви.

Фото публікує Telegram-канал "Майор и Генерал", передають Патріоти України.

7 лютого, коли Японія традиційно святкує "День північних територій", на Південних Курилах Росія почала великі військові навчання, які були названі "антитерористичними". За офіційною заявою Міноборони РФ, російські солдати відпрацьовують "протидія умовним незаконним збройним формуванням". У навчаннях були задіяні понад 2 тисяч військовослужбовців і близько 500 одиниць техніки.

У свою чергу, МЗС Японії заявив, що військові навчання РФ на Південних Курилах суперечать позиції Токіо і тому японська сторона заявляє Росії протест. При цьому прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе у своєму виступі 7 лютого в Токіо на мітингу за повернення "північних територій", заявив, що в травні цього року планує відвідати РФ для спілкування з її презентом Володимиром Путіним і обговорення проблеми укладення мирного договору.

Нагадаємо, за підсумками Другої світової війни між Японією і Москвою так і не був укладений мирний договір, головною перешкодою чого є невирішений територіальний спір навколо південної частини Курильських островів — островів Ітуруп, Кунашир, Шикотан і групи Хабомаї.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...