Що найбільше шукають українці у Вікіпедії: ТОП-рейтинг

Названо 20 найпопулярніших матеріалів на українській "Вікіпедії" за 2016 рік.

Названі ТОП-20 найбільш популярних статей на українській безкоштовній електронній енциклопедії "Вікіпедія", яка нещодавно посіла 16 місце за кількістю матеріалів серед 295 мовних розділів "Вікіпедії".

Відповідну інфографіку підготувало видання "Сегодня", повідомляють Патріоти України.

З більш, ніж 700 тисяч статей українською мовою, перше місце зайняв матеріал про Тараса Шевченка з показником в 680 тисяч переглядів.

У топ-3 також входять статті "Україна" (668 тис.) І "Леся Українка" (389 тис.).

На четвертій позиції розташувався матеріал про Івана Франка.

П'яте місце посіла стаття про DZIDZO.

Матеріал про Київ опинився на шостій позиції, а сьоме місце зайняла Київська Русь.

Восьмим в топі став матеріал про Другу світову війну.

Дев'яте місце - Перша світова війна.

Топ-10 замикає стаття "Війна на сході України".

Далі в рейтингу "Львів", "Коди мобільних операторів України", "Чорнобильська катастрофа", "Список українських жіночих імен", "Великобританія", "Костенко Ліна Василівна", "Збройні сили України", "Прислівник" і "Богдан Хмельницький" .

Топ-20 замкнув матеріал "Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення в Україну".

Варто відзначити, що в рейтингу за кількістю матеріалів в мовних розділах, де україномовна "Вікіпедія" розмістилася на 16-му місці між китайською і перської версіями, перше місце зайняла англійська версія (5,4 млн статей). Далі йдуть себуанська (мова, поширений на Філіппінах - 4,5 млн статей) і шведська (3,7 млн статей).

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...